Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Το ισχυρό ΟΧΙ των πολλών ΝΑΙ του ελληνικού λαού»

«Το ισχυρό ΟΧΙ των πολλών ΝΑΙ του ελληνικού λαού»

Η Ελλάδα μπήκε στη πιο κρίσιμη περίοδο, αφού μετά τη μεγάλη νίκη-εντολή του ελληνικού λαού προς τη κυβέρνηση για άμεση και βιώσιμη συμφωνία, οι προθεσμίες πιέζουν ασφυκτικά και τα ταμεία αδειάζουν. Οι πολίτες νιώθουν αμήχανοι και αρνούνται να στρέψουν το βλέμμα τους στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί την εντολή που έλαβε με ευελιξία και αποτελεσματικότητα και να βγάλει τη πατρίδα μας από τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.

Το δημοψήφισμα ήταν μια ευκαιρία να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να πει ένα ισχυρό όχι με πολλά ναι για το μέλλον της χώρας.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και οι πολίτες απαιτούν τη παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν ανέχονται άλλη ταπείνωση και οικονομική εξαθλίωση. Οι κυβερνήσεις κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και όχι από τους παραγοντισμούς και τις παραπλανήσεις. Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι τώρα οι πολλές δηλώσεις και η πολυφωνία έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο κυβερνητικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός καλείται , μετά την ισχυρή εντολή που έλαβε, να κυβερνήσει και να μη χαθεί σε κομματικές λογικές και ισορροπίες. Η πατρίδα μας έχει μείνει αρκετά πίσω και πρέπει να προλάβουμε ημερομηνίες και περιορισμούς για να μπούμε κάποια στιγμή σε τροχιά ανάπτυξης.

Η αγορά στενάζει από την οικονομική ασφυξία και οι άνθρωποι του τουρισμού είναι αντιμέτωποι με μεγάλο κύμα ακυρώσεων, που τους οδηγεί στον αφανισμό. Οι αντίπαλοι μας καραδοκούν και βλέπουν με άγριες διαθέσεις τη πτώση της χώρας. Τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τουρισμού δε λειτουργούν και η τουριστική περίοδος τείνει να εξελιχτεί σε μεγάλο εφιάλτη.

Ώρα για λύσεις και για εξεύρεση νέων πόρων που θα προσελκύσουν επενδυτές και θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα. Οι αγορές είναι έτοιμες να γυρίσουν προς εμάς, αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις και να στείλει μήνυμα παραγωγικής έξαρσης.

Το παρελθόν έδειξε ότι όταν θέλουμε μπορούμε, αρκεί να υπάρχει σχέδιο και οργάνωση. Η πατρίδα μας πρέπει να αποκτήσει πιο γρήγορο και εξωστρεφή βηματισμό για να καλύψει το χαμένο διάστημα που απώλεσε.

Θα ήταν έξυπνη λύση ένας δομικός ανασχηματισμός που θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα και δε θα δημιουργούσε αλληλοεπικαλύψεις. Οι υπουργοί οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της μεγάλης ευθύνης που φέρουν και να βοηθήσουν το πρωθυπουργό να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Ο λαός δεν έχει άλλη υπομονή και δε θα επιτρέψει σε κανένα κόμμα να παίξει με τις θυσίες του. Απαιτεί ειλικρίνεια και άμεση ενημέρωση. Η ανοχή που έδωσε με το δημοψήφισμα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και γρήγορα αντιστρέφεται. Υπάρχουν λύσεις και βασίζονται στο σωστό σχεδιασμό και στην αξιοποίηση των κατάλληλων προσώπων.
Μπήκαμε σε άλλη εποχή που οι προκλήσεις είναι τόσο ενδιαφέρουσες που δεν αξίζει να τις χάσουμε. Οι ταχύτητες αυξήθηκαν και η νέα γενιά προσδοκά ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα της.

Τώρα είναι η στιγμή των έντονων δοκιμασιών και των υψηλών αντοχών. Η πατρίδα μας πρέπει να πετύχει τους στόχους της και να αλλάξει πλεύση.

Ελπίδα και όραμα για το αύριο που θα είναι καλύτερο, αν δουλέψουμε μεθοδικά και συλλογικά.

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων