Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αίγυπτος: Παρέλαβε 5 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Αίγυπτος: Παρέλαβε 5 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αίγυπτο ανακοίνωσε την παράδοση 5 αρμάτωνμάχης «M1A1 Abrams Tank turrets» στην ανατολική αεροπορική βάση του Καϊρου.

Η παράδοση έγινε στις 31/7/2015 με την άφιξη του Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι στο Κάιρο.

Τα άρματα μάχης έχουν κατασκευασθεί στην πολιτεία του Οχάιο και οι πυργίσκοι έφθασαν απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και παραδόθηκαν αμέσως στην αιγυπτιακή μονάδα αρμάτων μάχης, για την αμερικανο-αιγυπτιακή συμπαραγωγή των «M1A1 Abrams Tank».

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο, υποστράτηγος Τσάρλς Χούπερ σημείωσε ότι «η συμπαραγωγή των αρμάτων M1A1 στην Αίγυπτο, παρέχει στο λαό και τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, ισχυρή ασφάλεια και οικονομικές δυνατότητες.

Η παράδοση των πυργίσκων θα επιτρέψει πάνω από 2.000 Αιγύπτιους πολίτες να εργάζονται στο εργοστάσιο παραγωγής, καθώς επίσης και να παρέχουν στις ένοπλες δυνάμεις, πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών στην περιοχή».

Τα 1,3 δις δολάρια που δεσμεύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για φέτος θα υποστηρίξουν την ασφάλεια της Αιγύπτου και τις στρατιωτικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε πολλά μέτωπα.

Η παράδοση αυτών των αρμάτων- πυργίσκων και η επανάληψη της συμπαραγωγής για την κατασκευή των αρμάτων M1A1 Abrams είναι το πιο πρόσφατο βήμα που έλαβε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να υποστηρίξει μια εταιρική σχέση για την ασφάλεια με την Αίγυπτο που συνεχίζεται για πάνω από 30 έτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδώσουν επιπρόσθετα 14 ακόμη «M1A1» με πυργίσκους στην Αίγυπτο αυτόν τον Αύγουστο και θα ακολουθήσουν πιο τακτικές παραδόσεις πυργίσκων, καθώς η παραγωγή θα συνεχίζεται.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη, συντήρηση και εκπαίδευση για το αιγυπτιακό πεζικό.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις