Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία

ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία

Οι αναφορές για την αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στην Συρία είναι λόγος ανησυχίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είμαι ανήσυχος για τις αναφορές σχετικά με την αυξανόμενη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Πράγα, ενώ πρόσθεσε πως: «αυτή δεν θα συνεισφέρει στην επίλυση των συγκρούσεων».

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον πόλεμο στην Συρία», τόνισε.

Παράλληλα σήμερα ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε πως οι αναφορές για την αποστολή στρατευμάτων της Ρωσίας για την ενίσχυση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ έκαναν πιο περίπλοκη την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην Συρία.

«Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μπορεί να αποτελέσει το μέρος (για να συζητήσουμε μια πολιτική μετάβαση), αλλά η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη από το γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να έχει στείλει νέα στρατεύματα εκεί», δήλωσε ο Φαμπιούς σε ομιλία του προς φοιτητές στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις