Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ιμάμης αρνήθηκε χειραψία με γυναίκα-πολιτικό

Ιμάμης αρνήθηκε χειραψία με γυναίκα-πολιτικό

Η Γερμανίδα πολιτικός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (της Αγκελα Μέρκελ), Γιούλια Κλόκνερ, κατήγγελε "ρατσιστική" συμπεριφορά από Ιμάμη.

Αναλυτικότερα, ένας Ιμάμης στη Γερμανία αρνήθηκε να κάνει χειραψία με την Γερμανίδα πολιτικό, για τον λόγο ότι είναι γυναίκα.

Η κ. Κλόκνερ κατήγγειλε το συμβάν στα γερμανικά ΜΜΕ και εξέφρασε την ανησυχία της ότι σταδιακά οι γυναίκες στην Ευρώπη μπορεί να απολέσουν τα ίσα δικαιώματά τους με τους άνδρες για τα οποία πάλευαν τόσα χρόνια, εάν δεν υπάρχουν μέτρα που να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές.

Οπως δήλωσε η κ. Κλόκνερ στο γερμανικό περιοδικό FOCUS Online, πρέπει να θεσπιστεί νόμος προκειμένου οι μετανάστες στη Γερμανία να ενσωματώνονται στην κοινωνία και τις αρχές της υποχρεωτικά.

"Είμαστε μια ελεύθερη χώρα. Εάν χάσουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας μας τότε θα ξυπνήσουμε σε μια άλλη χώρα” είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ ενός νόμου περί υποχρεωτικής ενσωμάτωσης προσφύγων στην Γερμανία, λέγοντας ότι οι μετανάστες οφείλουν να σέβονται τις αρχές και τις ελευθερίες της χώρας όπου φιλοξενούνται. Ανάμεσα σε αυτές τις ελευθερίες, είπε, είναι και η ισότητα των δύο φύλων.

Εξέφρασε επίσης την έκπληξή της για τις δηλώσεις ορισμένων εκ των προσφύγων (Μουσουλμάνοι πατέρες) οι οποίοι αρνήθηκαν να μιλήσουν με τις δασκάλες των παιδιών τους και να ενημερωθούν για την πρόοδό τους γιατί είναι γυναίκες.

"Οταν οι πατέρες δηλώνουν ότι δεν θα μιλήσουν με τις δασκάλες των παιδιών τους τότε διερωτάται κανείς πώς αυτοί οι πρόσφυγες αντιλαμβάνονται πραγματικά το μέλλον και τη ζωή τους στην Γερμανία”

Η κ. Κλόκνερ επισκέφθηκε πρόσφατα χώρο φιλοξενίας προσφύγων όπου ζήτησε να έχει και συνάντηση και με τον Ιμάμη της ισλαμικής κοινότητας στην περιοχή για να ενημερωθεί. Ωστόσο, ο Ιμάμης της διαμήνυσε μέσω τρίτου προσώπου ότι θα αρνηθεί να κάνει χειραψία μαζί της καθώς είναι γυναίκα.

Η Γερμανίδα πολιτικός αποφάσισε να μην συναντηθεί τελικά με τον Ιμάμη, λέγοντας ότι δεν αποδέχεται να τυγχάνει συμπεριφοράς που δεν ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις