Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα αποκαλυπτήρια ανδριάντα Μονίμου Υπαξιωματικού (pics)

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα αποκαλυπτήρια ανδριάντα Μονίμου Υπαξιωματικού (pics)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ανδριάντα Μονίμου Υπαξιωματικού, που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδί.

ίμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω την τιμή και τη χαρά σήμερα, να παρευρίσκομαι στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα προς τιμήν των Μονίμων Υπαξιωματικών. Ενός σώματος του οποίου οι αγώνες συγκινούν και συνάμα αποτελούν απόδειξη για τη διαχρονική προσήλωση των Ελλήνων στις προαιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής. Ενός σώματος που υπήρξε διαχρονικά και παραμένει η ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων" τόνισε ο ΥΕΘΑ.

"Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, κρατούν ζωντανή τη μνήμη και προβάλλουν την προσφορά του Έλληνα Υπαξιωματικού, την αγάπη του για την Πατρίδα, τη δημοκρατία και την ελευθερία" συνέχισε και πρόσθεσε:

"Από το 1884 που ιδρύθηκε το «Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικών Σχολείον» μέχρι τη σημερινή Σχολή Υπαξιωματικών, αποτέλεσε το λίκνο μέσα στο οποίο γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Υπαξιωματικός του Στρατού μας. Ο ανδριάντας, που σήμερα έχω την τιμή να αποκαλύψω, μαζί με τους Αρχηγούς και τον Πρόεδρο, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον Έλληνα Υπαξιωματικό. Στον αφανή αυτό ήρωα που με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού υπηρετεί την πατρίδα μας και δίνει έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας συνόρων".

Eπιπλέον, επεσήμανε: "Σε όλο το Αιγαίο, στις βραχονησίδες μας, σε κάθε Φυλάκιο του Στρατού Ξηράς που είχα την τιμή να επισκεφθώ αυτούς τους τελευταίους επτά μήνες, βλέπει κανείς ότι επικεφαλής είναι συνήθως ένας Έλληνας Μόνιμος Υπαξιωματικός.

Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο αντιλαμβανόμενο τον πολύπλευρο ρόλο του υπαξιωματικού προσανατολίζεται αφενός στην καθιέρωση της τριετούς διάρκειας σπουδών και την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ και αφετέρου στην αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης. Θα συνεχίσουμε επίσης τις δράσεις που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, να επαναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο, να ενισχύσουμε την αξιοκρατία και να αποκρυσταλλώσουμε τη διαφάνεια. Σε αυτό το πλαίσιο είδατε την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που είναι μόνο μια μικρή αρχή" και ανέφερε:

"Θέλω να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Ενώσεως, αλλά και από τους άλλους Προέδρους των Ενώσεων, όπως επίσης και από τα εν ενεργεία στελέχη, να ξεκινήσουμε έναν διάλογο στο πλαίσιο της νέας αναδιάταξης των δομών των Ενόπλων μας Δυνάμεων για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει και στο θέμα των υπαξιωματικών. Αν, δηλαδή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα αμερικανικό μοντέλο, με τη δυνατότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μία δική τους ξεχωριστή επετηρίδα, όπου θα φθάνουν πλέον στο βαθμό του Στρατηγού.

Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων. Περιβαλλόμαστε από αστάθεια και δυνάμεις που μας επιβουλεύονται. Γι’ αυτό οφείλουμε να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό.

Γι’ αυτό οφείλουμε να διατηρήσουμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας, αλλά και της διεθνούς ειρήνης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν, ταυτόχρονα, την εγγύηση και την ασπίδα των εθνικών συμφερόντων, τα οποία υπηρετούν ανυποχώρητα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες δικαίου, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους."

Στην τελετή παρέστη ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.