Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πούτιν: Η Ρωσία εργάζεται για να εξουδετερωθεί κάθε «αντιπυραυλική ασπίδα»

Πούτιν: Η Ρωσία εργάζεται για να εξουδετερωθεί κάθε «αντιπυραυλική ασπίδα»

Ο πρόεδρος Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει όπλα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να διαπεράσουν «κάθε αντιπυραυλική ασπίδα» και συγχρόνως κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, που ερευνούν τρόπους για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Μόσχας, γράφει το γαλλικό πρακτορείο.

Όπως έχουμε επανειλημμένα πει, θα επικεντρωθούμε στην έρευνα για τη δημιουργία ικανών συστημάτων που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε αντι-πυραυλικό αμυντικό σύστημα», δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνάντηση της κυβέρνησης με την αμυντική βιομηχανία στην πόλη Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
Η Ρωσία βρίσκεται σε μια διαρκή διαμάχη εδώ και χρόνια με το ΝΑΤΟ που σχεδίασε μια αντιπυραυλική άμυνα στην Ευρώπη, για την οποία διατείνεται ότι είναι για το Ιράν, αλλά η Μόσχα υποστηρίζει ότι στρέφεται, κυριολεκτικά, κατά της Ρωσίας.
«Οι αναφορές για απειλές από πυρηνικούς πυραύλους του Ιράν και της Βόρειας Κορέας αποτελούν συγκάλυψη (των πραγματικών προθέσεων)», δήλωσε ο Πούτιν.
«Οι αληθινές προθέσεις της πυραυλικής ασπίδας στόχευαν στην «εξουδετέρωση του στρατηγικού δυναμικού της Ρωσίας», είπε.
Τον Μάιο, το ΝΑΤΟ καταδίκασε τα σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη ικανών πυρηνικών πυραυλικών στο θύλακα του Καλίνινγκραντ, μια ρωσική περιοχή που βρίσκεται πιεσμένη μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας καθώς και την αύξηση του αριθμού των πτήσεων βομβαρδιστικών με πυρηνικούς πυραύλους.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση- γράφει η τουρκική ‘Σαμπάχ’ με πηγή το AFP- έφθασε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο στο ναδίρ, μετά την ουκρανική κρίση.

Σχετικές ειδήσεις