Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πούτιν: Η επιχείρηση στη Συρία έδειξε την ετοιμότητα του ρωσικού στρατού

Πούτιν: Η επιχείρηση στη Συρία έδειξε την ετοιμότητα του ρωσικού στρατού

«Τα έγκαιρα μέτρα έχουν ενισχύσει την ετοιμότητα και τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών μας. Αυτό συναντάται συχνά στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση που έχουμε διεξάγει, κατόπιν αιτήματος της συριακής ηγεσίας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέδριο για την κατάσταση στον τομέα της βιομηχανίας της άμυνας.

Επιπλέον σημείωσε τη σταθερή λειτουργία των ρωσικών επιχειρήσεων στον αμυντικό βιομηχανικό τομέα, οι οποίες παρέχουν στις ένοπλες δυνάμεις προηγμένα πυραυλικά συστήματα πυραύλων, πυρηνοκίνητα και πολλαπλού ρόλου υποβρύχια, καθώς και πλοία επιφανείας.

«Ο στόλος των δυνάμεων των μαχητικών αεροσκαφών και της αεράμυνας αναβαθμίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και για τα όπλα και τον εξοπλισμό των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Έλεγχοι – έκπληξη και στρατιωτικές ασκήσεις, επίσης, έχουν αποδείξει την υψηλή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε την άσκηση «Centre 2015», ως την πιο σημαντική.

«Είναι προφανές ότι τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των ασκήσεων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως βάση για τα σχέδια της δημιουργίας και ανάπτυξης όπλων και υπηρεσιών των ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα 2016-2020», δήλωσε ο Πούτιν.

Η σταθερότητα στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για τη στήριξη της οικονομίας

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η σταθερότητα στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας γενικότερα και στον συγκεκριμένο τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

«Η σφαίρα της αμυντικής τεχνολογίας είναι πολύ σημαντική για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολό της, και προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη συνάντηση για τα προβλήματα της αμυντικής βιομηχανίας.

«Θέλω να πω ότι πολλοί άνθρωποι και καταρτισμένοι ειδικοί εργάζονται σε αυτόν τον τομέα. Αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους», δήλωσε ο Πούτιν.

Μια παραδοσιακή σειρά συναντήσεων επί θεμάτων αμυντικής βιομηχανίας ξεκινά τη Δευτέρα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Η κατάσταση του κλάδου και η απόδοση της άμυνας θα πρέπει να συζητηθούν και «τα σχέδιά μας θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την πραγματική ζωή και τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις, σημείωσε ο Πούτιν.

«Επιπλέον, θα επανεξετάσουμε την πρόοδο στις δραστηριότητές μας για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις