Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ύδρα του 1960, στη Μελβούρνη του 2015

Η Ύδρα του 1960, στη Μελβούρνη του 2015

Τρεις παραστάσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Μουσικής Εβδομάδας Μελβούρνης και θα γίνουν στον περίβολο του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης, υπόσχονται ότι θα ταξιδέψουν τους θαμώνες στην Ύδρα του 1960, στην εποχή που το νησί θεωρείτο ο παράδεισος της διανόησης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η μουσική του Leonard Cohen και άλλο οπτικοακουστικό υλικό θα είναι αρωγοί της προσπάθειας και δύο ομογενείς καλλιτέχνες ο Χρήστος Φατούρος και ο Σπύρος Φαλιέρος οι βασικοί ερμηνευτές των παραστάσεων. Οι τρεις παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 13, Σάββατο 14 και την επόμενη Παρασκευή, 20 του Νοέμβρη και θα λάβουν χώρα στον περίβολο του Μουσείου.

Οι παραστάσεις φέρουν τον τίτλο «Ύδρα: Τραγούδια και Μποέμικες Ιστορίες».

epkohen1

Η Ύδρα του 1960 χάρη στην παρουσία εικαστικών μουσικών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών γενικότερα είχε μεταμορφωθεί σε μία «κυψέλη» ιδεολογικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων γεγονός που συνέβαλε στην μοναδική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο νησί τότε.

Ήταν ένα από τα πρώτα κοσμοπολίτικα λιμάνια της Ελλάδας. Εκεί το 1957 γυρίστηκε η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της εποχής «Το παιδί και το δελφίνι» και ήταν εκεί που λίγα χρόνια αργότερα γυρίστηκε και το γνωστό αριστούργημα του Ζιλ Ντασέν με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη και τον Άντονι Πέρκινς, «Φαίδρα».

Οι Αυστραλοί συγγραφείς George Johnson και Charmian Clift είναι κάποιοι από τους διανοούμενους, των οποίων το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ύδρα της δεκαετίας του 1960.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις