Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νίκος Νικολόπουλος: Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;

Νίκος Νικολόπουλος: Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;

Άναυδοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Έλληνες τις συνεχιζόμενες πρωτοφανείς αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού και καθηγητή Εγκληματολογίας κ. Γ. Πανούση.

Ουσιαστικά η υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης παίρνει διαστάσεις πολιτικού και αστυνομικού θρίλερ, με αρκετή δόση μυστικών υπηρεσιών και παρακολουθήσεων, για απειλές κατά της ζωής του και για υπόγειες σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους ποινικούς και τρομοκράτες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κ.Πανούσης έριξε εκ νέου λάδι στη φωτιά τόσο με τις τελευταίες αποκαλύψεις του όσο και μετά τα μηνύματα των εγκλείστων αδερφών Τσάκαλου.

Το ίδιο σκληρός έγινε ο κ.Γιάννης Πανούσης σε άρθρο του σε εφημερίδα για τους αριστερούς που είναι στην εξουσία , λέγοντας χαρακτηριστικά «Τα παιδιά των παιδιών των αριστερών της φυλακής και της εξορίας επικαλούνται ότι έχουν κληρονομήσει αυτοδίκαια τη δόξα των θυσιασθέντων προγόνων τους (ενώ οι ίδιοι ζούνε “ως αγοραία συναλλασσόμενοι”)».
Συμμεριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό πως μπορεί κάποιοι να θέλουν και να επιχειρούν να διαμορφώσουν συνθήκες ανωμαλίας, για να ρίξουν τη χώρα στη δίνη της πολιτικής αστάθειας και πως το σκηνικό επιχειρείται να στηθεί πάνω στις καταγγελίες Πανούση, με στόχο τη συνοχή τόσο του κυβερνητικού σχήματος όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ασφαλώς όλα αυτά είναι πιθανά την ώρα που η χώρα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και η νέα κυβέρνηση πασχίζει να ισορροπήσει μεταξύ των πολύ σκληρών μέτρων του νέου μνημονίου και των δυνατοτήτων που υπάρχουν να βγάλει τον τόπο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάποιες πολύ σοβαρές, πλην όμως και γενικές καταγγελίες ενός πρώην υπουργού.

Το γεγονός είναι σημαντικό. Ο κ. Πανούσης κατήγγειλε ευθέως ότι απειλείται η ζωή του από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι αυτοί που τον απείλησαν είναι ενεργά μέλη του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι μέλη της Κυβέρνησης ήταν από καιρό ενήμερα για τις καταγγελίες του, καθώς επίσης ότι ορισμένες από τις απειλές εναντίον του, έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έτσι έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ κ. Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος είναι επίσης προ καιρού ενήμερος Υποστηρίζω πως αυτές πρέπει να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, γιατί οι καταγγελίες, παρά τη γενικότητά τους, προέρχονται από το στόμα ενός ανθρώπου που εκ της θέσης που κατείχε, όντως είναι σε θέση να έχει πολύ σοβαρή πληροφόρηση. Και όχι μόνο… Αυτός ο πρώην υπουργός, υπήρξε υπουργός, ουσιαστικά της κυβέρνησης που καταγγέλλει. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι το πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται είναι μείζον.

Είναι θέμα δημοκρατικής αρχής το δικαίωμα κάθε πολίτη να αισθάνεται προστατευμένος από οποιαδήποτε κακοποιά στοιχεία και ζήτημα θρησκευτικής συνείδησης η ιερότητα της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

Κάποιοι, βιαστικοί, έχουν ήδη καταδικάσει τον κ. Πανούση, επειδή τόλμησε να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των καταγγελιών του και δεν σιώπησε! Αν είναι δυνατόν, φυσικά, να σιωπά κανείς, όταν υπάρχει έστω και υποψία μίας δεύτερης λειτουργούσας άτυπης και σκιερής παρακυβέρνησης, η οποία αποφασίζει και διατάσσει έως και… δολοφονίες!
Κατά συνέπεια, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζω με μεγάλη σοβαρότητα και δεν σπεύδω ούτε να απαξιώσω, ούτε να προσπεράσω ελαφρά τη καρδία, τις καταγγελίες του κ. Πανούση, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει και στοιχεία στη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της καλείται πλέον να διερευνήσει την υπόθεση και να την διαφωτίσει.

Εντούτοις, ως σκεπτόμενος πολίτης είναι αλήθεια πως αυτές οι καταγγελίες μου γεννούν πολλές απορίες. Αναρωτιέμαι, για παράδειγμα, γιατί ένας πρώην υπουργός που λέει ότι διέθετε τόσο συγκλονιστικά στοιχεία όπως η σχέση πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία, δεν τα κατέθεσε όσο ήταν υπουργός στη Δικαιοσύνη, αλλά τα πήρε μαζί του και τα κατέθεσε σε… συμβολαιογράφο, μιλώντας γι’ αυτά τόσο καιρό αργότερα;

Αναρωτιέμαι, μα εάν παρακολουθούνται πολιτικά στελέχη στην Ελλάδα, τότε αυτό μπορεί να συμβαίνει σε οποιονδήποτε. Σε μένα, στον κ. Πανούση, στον ίδιο τον πρωθυπουργό… Υπάρχει άραγε ένα τέτοιο, τεράστιο και τόσο επικίνδυνο «χταπόδι» σε αυτό τον τόπο και ο κ. Πανούσης του επέτρεψε να υφίσταται;

Τελικά, τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα; Που είναι το κράτος και πού το παρακράτος;

Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;

Είναι πολλά τα σημεία που δεν βγάζουν νόημα. Και ακόμα περισσότερα τα ερωτηματικά. Και αυτή είναι η ώρα του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Οι ερωτήσεις που κατέθεσα προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο τρίτος -μικρός- ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εάν έρθει στην Βουλή και στην «ΩΡΑ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» και τις απαντήσει. Ε! τότε μπορεί να γίνουν το «σωσίβιο» του. Γιατί κανείς δεν πρέπει να λησμονά ότι «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ».

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε , ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως και πρέπει να προσέλθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής και γρήγορα να μιλήσουν ξεκάθαρα…
Πολιτική και Δικαιοσύνη πρέπει να απαντήσουν άμεσα και πειστικά, τόσο ως προς την ουσία και το περιεχόμενο των καταγγελλόμενων, όσο και ως προς τα αίτια των καταγγελιών αυτή τη χρονική στιγμή.

Και αν αυτό συμβεί, τότε ίσως θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε και πολλά άλλα. Όπως για παράδειγμα, τι συμβαίνει με τα περίφημα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ. Μήπως, τελικά, είναι αλήθεια αυτά που λένε κάποιοι περί συναλλαγών πίσω από τις υποκλοπές που γίνονται; Πρέπει όλα τα …πάντα να δουν το «φως της δημοσιότητας». Πρέπει να μιλήσουν όλοι και καθαρά. Πρέπει να απαντήσουν και οι κύριοι Πανούσης και Ρουμπάτης εάν υπήρξαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» …απλά ή εάν έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής».

Εάν δεν δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις όμως, τότε οι υπόνοιες θα εξακολουθούν να σέρνονται. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τη χώρα και ειδικά για τη κυβέρνηση που προσπαθεί, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Κάποιοι ήδη λένε πως ήδη έχουμε περάσει στην εποχή όπου το «βαθύ κράτος» επιχειρεί να συντρίψει – ή έστω να αναγκάσει σε συνθηκολόγηση – την ελληνική κυβέρνηση, βλέποντας ότι έρχεται τσουνάμι μεγάλων αλλαγών και το τέλος πολλών προνομίων. Και ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε πολλά, που ως στόχο θα έχουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση «κάτω από τη ζώνη», πλήττοντας κατά κύριο λόγο το ηθικό της πλεονέκτημα.

Και έτσι να είναι όμως, το «βαθύ κράτος» θα νικηθεί μόνο με ένα μεγάλο μπαράζ αλήθειας και πραγματικών αποκαλύψεων. Εάν έφτασε η ώρα για την μεγάλη μάχη μεταξύ του χθες και του αύριο, τότε όλοι όσοι υποστηρίζουμε την Ελλάδα της αλήθειας και της καθαρότητας ας μπούμε στην πρώτη γραμμή. Μόνο έτσι θα απαλλάξουμε τη χώρα από τα «τσιμπούρια» που της πίνουν το αίμα. Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε από τον κλοιό της χρεοκοπίας και της μιζέριας.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι μία: Μόνο η αλήθεια σώζει!

Γιατί την αλήθεια την φοβούνται μόνο οι ένοχοι…

Σχετικές ειδήσεις