Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μελβούρνη: Ομογενής ένοχος για απάτη ύψους $5 εκατ.

Μελβούρνη: Ομογενής ένοχος για απάτη ύψους $5 εκατ.

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 4 ετών επέβαλε στον 52χρονο Τομ Πουρσανίδη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ναταλία» στο Northcote της Μελβούρνης, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βικτώριας, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη ύψους $5 εκατ.

Την ίδια στιγμή και μετά τη δημοσιοποίηση της δικαστικής απόφασης τη Δευτέρα, η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας, έλαβε τηλεφώνημα και από τον πρώην ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Στελάρας», κ. Πολ Κωσνταντίνου, ο οποίος ισχυρίστηκε, ότι τόσο αυτός όσο και άλλοι γνωστοί συμπάροικοι, έχουν πέσει θύματα του Τομ Πουρσανίδη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν κατά την συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Πουρσανίδης πριν από περίπου επτά χρόνια και αφού είχε αναπτύξει φιλική σχέση με τον οικοδόμο Paul Knight, τον έπεισε να επενδύσει σε επιχείρηση, επισκευής και αγοραπωλησίας παλαιών αυτοκινήτων πολυτελείας. Ο Πουρσανίδης ζήτησε από τον Knight να τού δώσει το 50% των χρημάτων που χρειάζονταν για την αγορά και επισκευή των αυτοκινήτων, και τού υποσχέθηκε ότι στη συνέχεια θα μοιραζόταν μαζί του και τα κέρδη από την πώλησή τους.

Ο Πουρσανίδης «τίμησε» την συμφωνία του με τον Knight, μόνο την πρώτη φορά. Μετά, όπως ανέφερε ο δημόσιος κατήγορος Damien Hannah, ο Πουρσανίδης έδινε πού και πού κάποια χρήματα στον Knight, τα οποία έλεγε ότι είναι κέρδη από τις αγοραπωλησίες αλλά αυτά που τού ζητούσε ήταν πολύ περισσότερα. Εν τω μεταξύ, ο Knight φοβούμενος ότι θα χάσει τα χρήματα που είχε επενδύσει συναινούσε φοβούμενος ότι θα χάσει ακόμα και το αρχικό ποσό που είχε επενδύσει έως ότου ο Πουρσανίδης κατάφερε να του «εκμαιεύσει» από το 2003 έως το 2011 το συνολικό ποσό των $4.900.000. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον δημόσιο κατήγορο Damien Hannah, ο Πουρσανίδης στην ουσία «έριχνε στάχτη στα μάτια» του θύματός του, καθώς όλα όσα του έλεγε ήταν ψέματα και τα έγγραφα που του παρουσίαζε ήταν πλαστά. Ο κ. Hannah ανέφερε επίσης στο δικαστήριο, ότι τα χρήματα που έχασε ο κ. Knight ήταν οι οικονομίες μίας ζωής και ότι αυτή τη στιγμή το θύμα βρίσκεται σε απόγνωση.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος του Πουρσανίδη είχε ζητήσει από το δικαστήριο τη μείωση της ποινής του πελάτη του καθώς όπως ανέφερε στο δικαστήριο αυτός έχει ηλικιωμένους γονείς των οποίων έχει επωμιστεί την φροντίδα καθώς κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του δεν μπορεί να φροντίσει.

Η αίτηση του Πουρσανίδη απορρίφθηκε από την έδρα.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις