Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επιστολή Νικ Λαριγκάκη προς Κέρι για Κυπριακό

Επιστολή Νικ Λαριγκάκη προς Κέρι για Κυπριακό

Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) με επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ενόψει της επίσκεψής του σε Κύπρο και Ελλάδα το Δεκέμβριο εγείρει διάφορα ζητήματα μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό.

Στην επιστολή του, ημερομηνίας 19 Νοεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Νικ Λαριγκάκης, καλωσορίζει το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του κ. Κέρι στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού και τον υπενθυμίζει ότι οι ενέργειες της Τουρκίας εμποδίζουν τη σταθερότητα στην περιοχή και βλάπτουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Ωστόσο, η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου, η αδιαλλαξία της Τουρκίας στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η άρνησή της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και το βέτο που ασκεί στην ένταξη της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς εμποδίζουν τη σταθερότητα και βλάπτουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ», γράφει ο κ. Λαριγκάκης στην επιστολή του.

Ο κ. Λαριγκάκης παραθέτει επίσης τη θέση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και για το πώς οι ΗΠΑ μπορούν να διαδραματίσουν ένα εποικοδομητικό ρόλο πιέζοντας την Τουρκία να μην επηρεάζει τις τρέχουσες συνομιλίες ή να περιορίζει την ικανότητα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να διαπραγματεύεται.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις