Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέες εγκαταστάσεις του γηροκομείου για Ομογενείς στη Νέα Υόρκη

Νέες εγκαταστάσεις του γηροκομείου για Ομογενείς στη Νέα Υόρκη

Με το βραβείο “Αρχάγγελος Μιχαήλ” τίμησε την “Ηγεσία των 100” ο Οίκος Ευγηρίας “Αγιος Μιχαήλ”, που γιορτάζει φέτος 57 χρόνια από την ίδρυσή του και ετοιμάζεται μετά την αγορά των νέων του εγκαταστάσεων στο Uniondale του Λονγκ Άϊλαντ να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Η απονομή του βραβείου έγινε στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου για τα ονομαστήρια του πρώτου Ελληνορθόδοξου γηροκομείου που λειτούργησε στην Αμερική που πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 8 Νοεμβρίου στο Μετροπόλιταν Κλαμπ στο Μανχάτταν.

Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του “Archbishop Iakovos – Leadership 100 Endowment Fund”, Γιώργος Τσαντίκος και η εκτελεστική διευθύντρια Πολέτ Πούλου.

Η πρόεδρος της Εφορείας του Αγίου Μιχαήλ, Χάιδω Μιχάλτση υπενθύμισε στο χαιρετισμό της ότι ακριβώς πριν από ένα χρόνο υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά των νέων εγκαταστάσεων στο Uniondale και προανήγγειλε την έναρξη οικονομικής εκστρατείας (Capital Campaign) τον Ιανουάριο, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά ώστε να ξεκινήσει το έργο της ανακαίνισης τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ήδη δημοσιοποιήσει ο «Αγιος Μιχαήλ», στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν 26 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, περισσότερες από 50 μονάδες με ιδιωτικό μπάνιο για άτομα που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, ειδική πτέρυγα για 28 ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια, καθώς και κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης με 16 κλίνες. Το παρεκκλήσι που ήδη υπάρχει και θα διαμορφωθεί σε ορθόδοξο χώρο λατρείας, αφιερωμένο στους Ταξιάρχες, είναι χωρητικότητας 400 καθήμενων.

Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία στο Λονγκ Αιλαντ, κοντά σε μεγάλες κοινότητες, όπως ο Αγιος Παύλος στο Χέμπστεντ, και με εύκολη πρόσβαση από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης και το Westchester, ενώ βρίσκεται και πολύ κοντά σε δύο μεγάλες ιατρικές μονάδες, το Winthrop University Hospital και το Mercy Medical Center.

Το βραβείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ» καθιερώθηκε το 1999 και έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, το Ιδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος», τη Φιλόπτωχο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στην αείμνηστη δικαστή Γιόρκα Λινάκη, τον δικαστή Νικόλα Τσουκαλά και τους επιχειρηματίες και ευεργέτες, Λίλιαν Μπουθ, Νικόλαο Μπούρα, Νικήτα Δρακωτό, Χρήστο Σπυρόπουλο, Πανίκο Παπανικολάου, Αργύρη Βασιλείου, Τζον Κουφάκη, Στέφανο Τσερπέλη και στο ζεύγος Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν –μεταξύ άλλων- ο Μητροπολίτης Μελόης Φιλόθεος, ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, πρέσβης Βασίλης Φιλίππου, η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Μαρία Λόγκου και το ζεύγος Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη.

ΠΗΓΗ greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις