Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής υποψήφιος για διευθυντής του ABC

Ομογενής υποψήφιος για διευθυντής του ABC

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας, ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος του "Sky News", Άγγελος Φραγκόπουλος, φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του διευθυντή του ABC, μετά την αποχώρηση του Mark Scott.

Ο "Nέος Κόσμος" της Αυστραλίας, επικοινώνησε με τον κ. Φραγκόπουλο, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τις φήμες και δήλωσε απλώς ότι είναι πολύ αφοσιωμένος στο ρόλο του στο "Sky News", το οποίο εξακολουθεί να θεωρεί μια πολύ συναρπαστική επιχείρηση για να εργάζεται κανείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Sydney Morning Herald", το Διοικητικό Συμβούλιο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα αναμένεται να ονομάσει τον αντικαταστάτη του κ. Scott στο διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του "News Corp Australia", Kim Williams, ο διευθυντής του SBS, Michael Ebeid, ο επικεφαλής της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίας, Chris Chapman, και η επιχειρηματίας Deanne Weir. Επίσης, τέσσερις εργαζόμενοι του ABC ενδιαφέρονται για την κορυφαία θέση στο σταθμό τους.

Ο Άγγελος Φραγκόπουλος έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός στο Channel Nine και στο βρετανικό κανάλι "Sky". Είναι διευθύνων σύμβουλος του "Sky News" της Αυστραλίας από το 2000, και έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και από το Ίδρυμα Δημοσιογραφίας Walkley.

Ο κ. Φραγκόπουλος διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, ωστόσο το "Sky News" όπου εργάζεται είναι ένας πολύ μικρότερος δημοσιογραφικός οργανισμός έναντι του ABC το οποίο θεωρείται ότι ασκεί ιδιαίτερη επιρροή. Γι' αυτό το λόγο και η θέση του διευθυντή αμείβεται ιδιαίτερα καλά: το 2013-14, ο κ. Scott έλαβε $823.613 για τις υπηρεσίες του, ενώ το "Fairfax Media" αποκάλυψε ότι ο νέος επικεφαλής του κρατικού φορέα ενδέχεται να λάβει έως και $1,2 εκατ. (ποσοστό αύξησης 40%).

Σχετικές ειδήσεις