Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Γερμανία στέλνει 1.200 στρατιώτες για υποστήριξη της Γαλλίας στη Συρία

Η Γερμανία στέλνει 1.200 στρατιώτες για υποστήριξη της Γαλλίας στη Συρία

Η Γερμανία μπαίνει ενεργά στην καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους με την αποστολή 1200 στρατιωτών για την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων της Γαλλίας στη Συρία.

Αυτό ανέφερε ο Γενικός Επιτελάρχης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Φόλκερ Βίκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να λάβει εντολή για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσει μέσα στο έτος.

«Η έναρξη της επιχείρησης θα ακολουθήσει αμέσως μετά την επίσημη παραλαβή της εντολής», δήλωσε ο Φόλκερ Βίκερ.

Αναφερόμενο στο θέμα, το ρωσικό πρακτορείο Tass, σημειώνει ότι πράγματι η Γερμανία έστειλε 1200 στρατιώτες, ένα γεγονός που δηλώνει ότι η αποστολή της Bundesweher θα καταστεί η μεγαλύτερη ξένη στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Επιπρόσθετα η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει στη Συρία, αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, μια φρεγάτα και αεροσκάφη ανεφοδιασμού στον αέρα, ως μέρος της αποστολής.

Ο Βίκερ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με την Τουρκία και την Ιορδανία, όπου θα αναπτυχθούν τα αεροσκάφη ‘Tornado’, δηλαδή στις βάσεις του Ιντσιρλίκ και του Αμμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων της Γερμανίας στη Συρία, λόγω της παρουσίας των άλλων εταίρων, δεν θεωρείται σκόπιμη.

Σχετικές ειδήσεις