Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

USNI News: Σημαντική η αλλαγή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού

USNI News: Σημαντική η αλλαγή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού

Το ρωσικό ναυτικό λειτουργεί πολύ μακρύτερα από το ρωσικό έδαφος και διεξάγει περισσότερες επιχειρήσεις από ό,τι τις προηγούμενες δεκαετίες,τονίζει σε δημοσίευμα η αμερικανική ιστοσελίδα USNI News.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα υπενθυμίζει τις κοινές ασκήσεις Ρωσίας - Ινδίας - Κίνας, καθώς και την επιχείρηση κοντά στις ακτές της Συρίας. Τον Σεπτέμβριο, ο διοικητής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, Βίκτορ Τσιρκοφ ανέφερε, ότι περίπου 60 πλοία και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού εκτελούν καθήκοντα σε διάφορα σημεία (το USNI News αναφέρει 70).

Ο ανεξάρτητος αναλυτής για τα ζητήματα πολεμικού ναυτικού, και συντάκτης του οδηγού αναφοράς για τις ναυτικές δυνάμεις παγκοσμίως, Έρικ Βέρτχαϊμ, σημειώνει την «αξιοσημείωτη αλλαγή» του ρωσικού στόλου κατά τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει, ότι ένα τέτοιο βήμα απαίτησε «τεράστιες θυσίες» από τη Ρωσία, γιατί όσο πιο ενεργά χρησιμοποιείται ο στόλος και όσο περισσότερη εμπειρία αποκτάει, τόσο περισσότερο αυξάνεται το κόστος για τη συντήρησή του.

Επιπλέον τονίζει ότι ποσοτικά το ρωσικό ναυτικό είναι συγκρίσιμο με αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών (περίπου 280 και 270 μονάδες, αντίστοιχα) και το δημοσίευμα αναρωτιέται τελικά πόσα ρωσικά πλοία είναι ετοιμοπόλεμα.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις