Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2015 Β’ ΕΣΣΟ (pics)

Τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2015 Β’ ΕΣΣΟ (pics)

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε χθες στην τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2015 Β’ ΕΣΣΟ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατεύσιμων Οπλιτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Ηλία Παπακυριάκου, στην Αθαλάσσα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη τους νέους Στρατονόμους, οι οποίοι μέσα σε λίγους μήνες μετατράπηκαν, όπως είπε, από ανέμελους μαθητές σε επίλεκτα μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού, έχοντας τύχει εκπαίδευσης που είναι ενδεικτική του υψηλού επιπέδου, αλλά και της ποιότητας του δυναμικού της Στρατονομίας.

Αποστολή σας από δω και μπρος, ανέφερε ο κ. Υπουργός, είναι να εφαρμόζετε αυτό που αναγράφεται και στο έμβλημά σας: Νόμος-Τάξις-Πειθαρχία. Να τηρείτε τους νόμους και τους κανονισμούς και να επιβάλλετε την τάξη και την πειθαρχεία. Να θυμάστε, όμως, πάντα, συνέχισε, αυτό που ρητά αναφέρεται στην υπόσχεση που μόλις δώσατε, ότι «ο ελέγχων ελέγχεται» και ότι «ελέγχει διά του παραδείγματος». Συνεπώς, υπέδειξε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός, θα πρέπει εσείς, με το παράδειγμα, τη συμπεριφορά σας και τις πράξεις σας να αποτελείτε πρότυπο και υπόδειγμα για τους υπόλοιπους.

Η τελετή περιλάμβανε επίδειξη δικυκλιστών, ασκήσεις σωματικής αγωγής, πολεμικές τέχνες (Krav Maga), ασκήσεις ακριβείας και διέλευση στίβου μάχης σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης. Απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία στους πρωτεύσαντες.

Σχετικές ειδήσεις