Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τα Τουρκικά «Bayraktar TB2» εξοπλίστηκαν με πυραύλους UMTAS

Τα Τουρκικά «Bayraktar TB2» εξοπλίστηκαν με πυραύλους UMTAS

Εξοπλίστηκε με οπλικά συστήματα το πρώτο Τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) «Bayraktar TB2».

Τον αντιαρματικό πύραυλο UMTAS που ανέπτυξε η Roketsan δοκίμασε με επιτυχία το Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2

Το Bayraktar TB2 εξοπλισμένο με αντιαρματικό πύραυλο που ανέπτυξε η Roketsan ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές εκτόξευσης.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από απόσταση 8 χιλιομέτρων έπληξαν με 100% επιτυχία τους στόχους.

Η Τουρκία η μετά τις επιτυχημένες δοκιμές, είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο που κατασκευάζει εξοπλισμένα μην Επανδρωμένα Αεροσκάφη !

Το 2008 το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει εξοπλισμένα ΜΕΑ.

Ο Τουρκικός πύραυλος UMTAS που κατασκεύασε η Roketsan και με το οποίο εξοπλίστηκε το Bayraktar TB2, αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί πρωτίστως σε επιθετικά ελικόπτερα.

Ο UMTAS που παράχθηκε με προηγμένη τεχνολογία και μπορεί να πλήξει όλες τις θωρακισμένες απειλές, έχει διάμετρο 160 χιλιοστών, μέγιστο βεληνεκές 8 χιλιόμετρα και ελάχιστο βεληνεκές 500 μέτρα.

Το Bayraktar TB2 κατέρριψε δυο παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία του στις δοκιμές που πραγματοποίησε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2014, ρεκόρ υψομέτρου με 27.000 πόδια και αυτονομία 24 ώρες και 34 λεπτά.

ΠΗΓΗ veteranos.gr

Σχετικές ειδήσεις