Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο ομογενής ηλεκτρονικάκιας πρωταθλητής της Google

Ο ομογενής ηλεκτρονικάκιας πρωταθλητής της Google

Ένας 75χρονος από το Thomastown της Μελβούρνης «σπάει» παγκόσμιο ρεκόρ σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος" ο Παναγιώτης Χαρίδας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «InkBow» της γνωστής αμερικανικής εταιρίας Google, ανέφερε πως το 2009 αγόρασε για πρώτη φορά υπολογιστή και άρχισε να πειραματίζεται με αυτόν. «Προσπαθούσα να τον μάθω και το 2012 ανακάλυψα το InkBall».

Ο 75χρονος έφτασε από τη Σπάρτη στην Αυστραλία το 1960. Εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρία και πριν από λίγα χρόνια βγήκε στη σύνταξη. «Μού άρεσε πάντα το σκάκι και στη δουλειά μου είχα κερδίσει κάποια πρωταθλήματα με τους συναδέλφους μου, αλλά όταν πήρα σύνταξη δεν έβρισκα κάποιον για να παίζω. Οι περισσότεροι συμπάροικοι της ηλικίας μου παίζουν χαρτιά και τάβλι» είπε στον «Ν.Κ.».

Ανακάλυψε το InkBall, το οποίο είναι ιδιαίτερα απλό. Στόχος του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να βάλει τις μπάλες που αναπηδούν στις τρύπες του ιδίου χρώματος. Αν κάποια μπάλα μπει σε λάθος τρύπα, τότε το παιχνίδι τελειώνει. Η τυπική διάρκεια ενός παιχνιδιού είναι από ένα έως δέκα λεπτά. Ωστόσο, ο κ. Παναγιώτης ξόδευε δεκάδες ώρες κάθε εβδομάδα.

«Τους δύο πρώτους μήνες και χωρίς να ενδιαφέρομαι για το σκορ, έπαιζα δύο με τρεις ώρες την ημέρα. Αργότερα, και όταν άρχισα να 'σπάω' τα ρεκόρ, η διάρκεια του παιχνιδιού έφτασε μέχρι και τις 17,5 ώρες». Η σύζυγός του, Μαρία, ενοχλήθηκε για τις ώρες που περνούσε μπροστά στον υπολογιστή. «Θα αρρωστήσεις, μου έλεγε».

Αλλά ο κ. Χαρίδας πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο: Την 1η Δεκεμβρίου 2015 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ φτάνοντας τους 2.15,969 πόντους με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί και στις 12 του ίδιου μήνα έφτασε τους 3.365,629 πόντους καταλαμβάνοντας και την πρώτη και τη δεύτερη θέση στον πίνακα με τους σκόρερ.

Και δεν θα σταματήσει εκεί: «Θέλω μέχρι τον Φεβρουάριο να σπάσω το ρεκόρ μου και να είναι το όνομά μου και στις τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα».

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις