Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ομογένεια της Αυστραλίας σοκαρισμένη από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονης

Η Ομογένεια της Αυστραλίας σοκαρισμένη από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονης

Η απερισκεψία, η ανευθυνότητα και η επικίνδυνη οδήγηση αποδείχθηκαν μοιραίος συνδυασμός για δύο νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα πλέον τραγικά αυτοκινητιστικά που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Βικτώριας.

Ο Harley Churchill , η ομογενής Ιβάνα Κλωναρίδη, δύο νέοι άνθρωποι που δεν είχαν καν γίνει ακόμα 20 χρονών σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην οδική αρτηρία Western Ring της Μελβούρνης όταν το ΙΧ φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν διέφυγε της πορείας του, έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας E J Whitten Bridge στην περιοχή του Keilor και έπεσε από ύψος 55 μέτρων.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το φορτηγάκι την ώρα του δυστυχήματος είχε αναπτύξει ταχύτητα 160 χλμ. την ώρα, και έκανε κόντρα ταχύτητας με άλλο αυτοκίνητο.

Το φορτηγάκι μετά την πτώση του ανεφλέγη. Περαστικοί οδηγοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα δήλωσαν λίγη ώρα αργότερα ότι το αυτοκίνητο εκτοξεύτηκε ως πύρινη μάζα στον αέρα μετά τη σύγκρουσή του στο κιγκλίδωμα και στην συνέχεια «προσγειώθηκε» στη χαράδρα κάτω από τη γέφυρα.

Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής της Τροχαίας, κ. Bernie Rankin, το δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο έκανε κόντρες το φορτηγάκι, ένα μεταλλικού χρώματος Ford Sedan που έφερε και σήμα νέου οδηγού (P Green), εθεάθη από αστυνομικούς λίγη ώρα πριν το τραγικό τροχαίο στην περιοχή του Campbellfield να κάνει κόντρες με άλλα αυτοκίνητα. Η τροχαία βασιζόμενη στις μαρτυρίες οδηγών που είδαν το μοιραίο φορτηγάκι και το άλλο αυτοκίνητο να τους προσπερνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έκανε έκκληση χθες στον οδηγό του Ford να παρουσιαστεί στην Αστυνομία.

«Εκατοντάδες νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Campbellfield και παρακολουθούσαν κόντρες ταχύτητας. Η Αστυνομία εκλήθη εκεί προκειμένου να διαλύσει την συγκέντρωση και είδε το Ford Sedan να φεύγει από τον χώρο που γίνονταν οι κόντρες και στη συνέχεια να μπαίνει στην οδική αρτηρία του Western Ring. Εξετάζουμε περαιτέρω τα όσα έχουν καταγραφεί από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους επιβαίνοντες του Ford Sedan» είπε επιθεωρητής Rankin.

Ο τραγικός θάνατος των δύο παιδιών έφερε για άλλη μία φορά το θέμα της επικίνδυνης οδήγησης νεαρών ατόμων στο προσκήνιο, και ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και τις διωκτικές αρχές.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ