Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η συγκλονιστική ομιλία Αμερικανού Γερουσιαστή για την Ελλάδα

Η συγκλονιστική ομιλία Αμερικανού Γερουσιαστή για την Ελλάδα

Μία ομιλία που έπεσε στο κενό... έρχεται έστω και αργά στην δημοσιότητα, μπας και ταρακουνήσει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και κοιτάξει κατάματα...τον πολίτη.

Ο ΜΠΕΡΝΙ ΣΑΝΤΕΡΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Τον πολίτη που καθημερινά βουλιάζει στην φτώχεια, στην απαισιοξία, απογοητευμένος από την ελληνική κυβέρνηση που τον πρόδωσε σε εκείνο το μεγάλο ΟΧΙ που είπε, το προηγούμενο καλοκαίρι, στα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα λιτότητας.

Τον ίδιο μήνα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Αμερικανός γερουσιαστής και ανερχόμενος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς μιλούσε για την κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας στη Γερουσία.

Ο κ. Σάντερς είχε προειδοποιήσει για την ανεξέλεγκτη ελληνική κρίση στην χώρα μας, από τις 30 Ιουλίου του 2015.

Ο γερουσιαστής δεν είχε διστάσει τότε να πει ευθέως πως "η εφαρμογή της αυστηρής λιτότητας αντί να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, θα το κάνει πολύ χειρότερο".

Και δεν έπεσε καθόλου έξω...

Είχε μάλιστα δώσει έμφαση στο πρόγραμμα που έχει επιβάλλει- και συνεχίζει να το κάνει ακόμη και σήμερα- η Γερμανία στην Ελλάδα, αδιαφορώντας για τον λαό που είναι φιμωμένος, αφού η δημοκρατία δεν μπόρεσε να σταματήσει την σκληρή λιτότητα που διατάζουν... οι δανειστές.

Οπως είχε υπογραμμίσει ο Γερουσιαστής, οι δανειστές έχουν στόχο να στραγγίξουν... τον ελληνικό λαό, ζητώντας μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και άλλα κοινωνικά προγράμματα, αφανίζοντας τελείως το δημόσιο και τις μικρές επιχειρήσεις.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει τα δεινά που επιβάλουν στον ελληνικό λαό οι δήμιοί του, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία απέτυχε στην Ελλάδα, αφού το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έπεσε στο κενό.

Το 61% των πολιτών που είπε ΟΧΙ στην λιτότητα στηρίζοντας τότε την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, προδόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, από τη Γερμανία, το ΔΝΤ και την Τροϊκα, που επέμεναν σε πρόγραμμα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, αγνοοώντας την ψήφο του.

Ο κ. Σάντερς, επεσήμανε πως η πολιτική των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης που την υπακούει πιστά, έχει ήδη δυσαρεστήσει τόσο τους 'Ελληνες που δεν αποκλείεται να στραφεί στην ακροδεξιά και στη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, αναφέθηκε στην παγκόσμια οικονομία και στους κανόνες της, που πρέπει να αλλάξουν, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Σημειώνεται ότι ο Μπέρνι Σάντερς που είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν ισοπαλία με την Χίλαρι Κλίντον στις πρώτες προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα.

Διεκδικεί τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά βρήκε χρόνο να ασχοληθεί και να εκφράσει την γνώμη του για μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, λόγω της πρωτιάς της.

Την πρωτιά της στην ανεργία, στην απαισιοδοξία και τώρα στο καυτό θέμα του προσφυγικού.

Αυτή την μικρή χώρα που έμαθε κάθε γωνιά της γής για τα δεινά που της επέβαλλαν οι δήθεν σωτήρες της.

Αυτοί οι σωτήρες...που διώχνουν τους νέους από την πατρίδα τους, που σπρώχνουν τους συνταξιούχους στον θάνατο και στην απελπισία και που έχουν χτίσει αόρατα τείχη, φυλακίζοντας τα όνειρα και την ελπίδα.

Αξίζει να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του Γερουσιαστή. Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση, αν μη τι άλλο, θα την παρακολουθήσει....

ΠΗΓΗ video Greek usa reporter

Σχετικές ειδήσεις