Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Συνδέσμος Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων επεκτείνεται και στην Δ. Αυστραλία

Ο Συνδέσμος Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων επεκτείνεται και στην Δ. Αυστραλία

Το Παράρτημα Δυτικής Αυστραλίας του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων (Hellenic Australian Lawyers- HAL) είναι πλέον γεγονός.

Οπως ανέφερε στο «Νέο Κόσμο» ο δικηγόρος, Γεώργιος Γεωργίου, από το Perth, που μαζί με τον αδελφό του, Βασίλειο Γεωργίου, επίσης δικηγόρο, πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του Παραρτήματος η ιδρυτική εκδήλωση έλαβε χώρα στις 12 Φεβρουαρίου παρουσία κορυφαίων ομογενών και φιλελλήνων νομικών από όλη την Αυστραλία, αλλά και της Δικαστικής ηγεσίας της Πολιτείας.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βικτώριας, κ. Αιμίλιος Κύρου, αλλά και ο Ανώτατος Δικαστής της Νότιας Αυστραλίας, Χριστόφορος Κουράκης, συγκαταλέγονταν μεταξύ των 100 και πλέον νομικών που συγκεντρώθηκαν στην επιβλητική αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου και έλαβε χώρα η εκδήλωση.

«Την ιδέα για ίδρυση παραρτήματος στη Δ. Αυστραλία μου ανέφερε πριν από λίγο καιρό ο συνάδελφος Εμμανουήλ Βαρύτιμος, από το Queensland. Ήταν μία ιδέα που με ενθουσίασε και έσπευσα να μοιραστώ με τον Ανώτατο Δικαστή της Δυτικής Αυστραλίας, κ. Wayne Martin, ο οποίος όχι μόνο την αγκάλιασε αλλά προσφέρθηκε να συμμετάσχει και ο ίδιος στο όλο εγχείρημα» ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Από την ιδρυτική εκδήλωση του παραρτήματος του Συνδέσμου HAL στην Δ. Αυστραλία

Ο Ανώτατος Δικαστής της Δ. Αυστραλίας έθεσε τον Σύνδεσμο υπό την αιγίδα του και όπως μας ανέφερε ο κ. Γεωργίου, ήδη καθορίστηκε και η επιτροπή που θα επιβλέπει τις δραστηριότητες του Συνδέσμου της οποίας μέλη είναι ο ίδιος, ο αδελφός του Βασίλειος Γεωργίου και οι δικηγόροι Χριστίνα Μπότση και Νέιθαν Γκροζότης. Πληροφοριακά να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου οι ελληνικής καταγωγής δικηγόροι της Δυτικής Αυστραλίας ξεπερνούν τους εκατό.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του Συνδέσμου στη Δ. Αυστραλία, ο κ. Γεωργίου είπε ότι θα κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με αυτές που διοργανώνει ο Σύνδεσμος σε παναυστραλιανό επίπεδο και θα έχουν ως στόχο την παροχή στήριξης σε νέους δικηγόρους ελληνικής καταγωγής αλλά και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις