Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα Υόρκη: Δεξίωση στο ελληνικό Προξενείο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας

Νέα Υόρκη: Δεξίωση στο ελληνικό Προξενείο για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη η καθιερωμένη ετήσια δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, η φιλέλλην ομοσπονδιακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Κάρολιν Μαλόνι, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ, Αικατερίνη Μπούρα, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, πρέσβης, Βασίλης Φιλίππου και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και οργανώσεων.

Τους παρισταμένους καλωσόρισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Γιώργος Ηλιόπουλος.

“Η μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική ιστορικά, εξαιρετικά σημαντική ίσως και θεωρητικά, διότι κάπου η μέρα δείχνει ότι ένας λαός μπορεί να απαλευθερωθεί ακόμα και σε συσχετισμούς που είναι δύσκολοι και βαριοί όταν ξεκινάει τον αγώνα”, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας πως “σιγά-σιγά πρέπει να σκεφτόμαστε την 25η Μαρτίου σε σχέση με το 2021 όταν συμπληρώνονται 200 από την έναρξη της Επανάστασης”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκει ο εορτασμός αυτός την Ελλάδα σήμερα, είπε ότι “ξέρουμε όλοι ότι περνάμε μια κρίση, διπλή κρίση, και οικονομική και προσφυγική. Ξέρουμε ότι ο λαός μας ανταποκρίνεται όπου μπορεί και στις δύο κρίσεις και αναδεικνύει αυτή τη στιγμή και αποθέματα γενναιοδωρίας και φιλοξενίας εξαιρετικά σημαντικά.”

“Η Ελλάδα είναι πάντα στη σκέψη μου”, τόνισε στο χαιρετισμό της η Κάρολιν Μαλόνι, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Κύπρο τον Ιούνιο, λέγοντας πως προσπαθεί να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στο ταξίδι αυτό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

πηγη greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις