Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι Κούρδοι φοβούνται ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν τους αμερικανικούς πυραύλους εναντίον τους

Οι Κούρδοι φοβούνται ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν τους αμερικανικούς πυραύλους εναντίον τους

Οι Κούρδοι της Συρίας, έχουν εκφράσει ανησυχίες στην περίπτωση που οι διαχειριστές των αμερικανικών πυραύλων είναι οι Τούρκοι, «οι οποίοι μπορεί να τους στρέψουν κατά των Κούρδων της Συρίας».

Ο αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων του Δυτικού Συνασπισμού, Πίτερ Γκέρστεν, επιβεβαίωσε τη μεταφορά συστημάτων πυραύλων στην Τουρκία και το Ιράκ για την καταπολέμηση των δυνάμεων του ισλαμικού κράτους, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Άγκυρα και η Ουάσγκτον έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την ανάπτυξη των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων Himars στα σύνορα με τη Συρία.

«Πρόκειται για δύο συγκροτήματα. Το ένα θα χρησιμοποιηθεί στην Τουρκία για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας (εναντίον του ISIS) στη Συρία και το δεύτερο στην επιχείρηση στο Ιράκ», είπε ο Γκέρστεν.

«Στο Ιράκ θα διακινούνται ανάλογα, γιατί είναι κινητό σύστημα», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειρίζεται τα πυραυλικά συστήματα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση και συμβουλεύει να επικοινωνήσουν (οι Κούρδοι) με το Πεντάγωνο, γράφει η "Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν" (Ιράκ – Pukmedia).

Σχετικές ειδήσεις