Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία και Κίνα ενισχύουν την τεχνολογία στις ένοπλες δυνάμεις τους

Ρωσία και Κίνα ενισχύουν την τεχνολογία στις ένοπλες δυνάμεις τους

Οι ένοπλες δυνάμεις Ρωσίας και Κίνας μειώνουν ταχύτατα το τεχνολογικό χάσμα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, τονίζουν οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές που ερωτήθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ .

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, τα νέα ρωσικά οπλικά συστήματα καθώς και η πολεμική ικανότητα της Κίνας να εντοπίζει πιο αποτελεσματικά και να ‘’εξουδετερώνει‘‘ αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία αποτελεί γεγονός. Ο στόχος της Μόσχας και του Πεκίνου είναι να ‘‘αναγκαστούν‘‘ οι δυνάμεις των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τα σύνορά τους, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

«Ειδικότερα, οι ρωσικές προκλήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Βαλτικής, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς κατά αμερικανικών πλοίων και αεροσκαφών έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό », αναφέρει το άρθρο .

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι ΗΠΑ δεν είχαν να ασχοληθούν με ‘’κάποιον‘‘ συγκεκριμένο εχθρό, ο οποίος να διαθέτει ένα αντίστοιχο οπλοστάσιο με πυραύλους ακριβείας, τόνισε ο Mark Ganzinger του Κέντρου Στρατηγικών μελετών των ΗΠΑ, όπως διαβάζουμε στο thesecretrealtruth.blogspot.com.

«Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές βάσεις, όχι μακριά από τα σύνορα του εχθρού, οι οποίες να αλλάζουν όλα τα δεδομένα» είπε.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κυριαρχία των ΗΠΑ απειλείται πραγματικά. Η Κίνα αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς , ενώ τα ρωσικά και κινεζικά υποβρύχια κάνουν περιπολίες σε όλους τους Ωκεανούς .

«Τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυναςκαι τα νέα υποβρύχια είναι πιο ήσυχο και πιο δύσκολο να ανιχνευθούν», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γουόρκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πεντάγωνο σκοπεύει να αναπτύξει υψηλής τεχνολογίας «αόρατα» όπλα, όπως το βομβαρδιστικό Β-21. Επιπλέον, οι ΗΠΑ πρόκειται να αυξήσουν το τεχνολογικό επίπεδο των συμμάχων τους , ειδικά της Μεγάλης Βρετανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ μεγάλος. Ενώ τα νέα όπλα που θα πρέπει να διαθέτουν τα αμερικανικά στρατεύματα, οφείλουν να έχουν ποιοτική και ποσοτική υπεροχή έναντι των ρωσικών και κινεζικών, αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό λόγω της οικονμικής κρίσης και τις περικοπές δαπανών στο πεντάγωνο.

Σχετικές ειδήσεις