Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σκόπια: Σοβαρές απειλές κατά του Αμερικανού πρέσβη

Σκόπια: Σοβαρές απειλές κατά του Αμερικανού πρέσβη

Στο στόχαστρο μπήκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, μετά από συνέντευξη του στην εφημερίδα των Σκοπίων, "Ούτρινσκι Βέσνικ" στην οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει κάθαρση σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την πολιτική κρίση, δέχθηκε πυρά καταγγελιών και απειλών κατά της ζωής του..

Ο Τζες Μπέιλι, είπε σχετικά όπως διαβάζουμε στην σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων:

«Με βάση τις εκθέσεις της ΕΕ, με εκτιμήσεις μας, αλλά και των δημοσκοπήσεων των πολιτών, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της χώρας σας. Απαιτείται μια διαδικασία (κάθαρσης) στο δικαστικό σώμα και σύμφωνα με την εμπειρία μας υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοί για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση με αμερόληπτο τρόπο, σύμφωνα με τους κανόνες και τις διαδικασίες που προβλέπονται. Αυτό θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος από το σλαβικό «Κανάλ 5», Μιλένκο Νεντελκόφσκι μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, έστειλε μήνυμα προς την αμερικανική πρεσβεία ότι «μπορεί να έχει την τύχη της πρεσβείας της Βεγγάζης» .

Επίσης, στα κοινωνικά δίκτυα οι δηλώσεις του Μπέιλι πυροδότησαν αντιδράσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας, που μιλούν για «κάψιμο της αμερικανικής πρεσβείας», όπως είχε γίνει κατά το 1999, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η αμερικανική πρεσβεία μετά τις απειλές αυτές απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε. Από την Εισαγγελία, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι θα αρχίσει έρευνα για να αναλύσει όλα όσα δημοσιεύθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα του «Infomaks» που πρόσκειται στην πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι:

«Οι δημόσιες δηλώσεις του Μπέιλι προκάλεσαν μεγάλη οργή στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν τη διαφωνία τους, συγχρόνως όμως προειδοποιούν. Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Μιλένκο Νεντελκόφσκι που συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με εκείνη του 1999-2000, όταν κάηκε η παλιά αμερικανική πρεσβεία, όταν ο λαός είχε έρθει σε «σημείο βρασμού» και προειδοποιούμε να μην ξεχασθεί αυτό που συνέβη τότε, γιατί και αυτήν τη φορά ο λαός δεν θα σταθεί άπραγος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων