Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Στρώματα, χημικές τουαλέτες και ο... θαλαμοφύλακας!

Τηλεοπτικές άδειες: Στρώματα, χημικές τουαλέτες και ο... θαλαμοφύλακας!

Η σημερινή εικόνα των εκπροσώπων των οκτώ συνολικά «μνηστήρων» που διεκδικούν μια θέση στον «μιντιακό ήλιο», με τα στρώματα και τις βαλίτσες ανά χείρας, θαρρεί κανείς ότι ετοιμάζονται για κατασκήνωση ή μάλλον για... «σκηνάκια», όπως οι επίστρατοι στον Έβρο προκαλεί, το λιγότερο, θυμηδία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσδώσει χαρακτηριστικά «στρατιωτικής ασκήσεως» στη διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, καταλήγοντας σε μια υπερβολή – τραγέλαφο.

Ειλικρινά, η «επίσημη πρώτη» της δημοπρασίας θυμίζει περισσότερο την πρώτη ημέρα της θητείας ενός στρατευμένου στον Ελληνικό Στρατό, παρά μια ημέρα ουσιαστικής δοκιμασίας για τους υποψήφιους καναλάρχες.

Στρώματα, χημικές τουαλέτες, ξηρά τροφή, μενού για επιλογή, φέρνουν στο νου του μέσου Έλληνα εικόνες μιας άλλης εποχής: Απαγορεύσεις ελεύθερης κυκλοφορίας, (αφ)όδευση ακόμη και στην τουαλέτα με συνοδεία...

Τελικά, έπρεπε το καλαντάρι να γράψει 2016, για να ζήσουμε τέτοιους είδους σκηνικά. Μόνο που όλα αυτά τα «όμορφα» είναι απλώς πολύ κακό για το τίποτα.

Σε μια ψηφιακή εποχή, όπου το Διαδίκτυο ήδη βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου για την ενημέρωσή του, ένα από τα πιο παραδοσιακά ΜΜΕ, η Τηλεόραση, ζει ημέρες που μάλλον θα ταίριαζαν σε κάποια άλλη εποχή. Σίγουρα το σκηνικό θυμίζει την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά σε καμία περίπτωση την Ελλάδα.

Και αφού ζούμε ακόμη μία υπερβολή, τότε το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι πως τα επόμενα βράδια, έξω από τους θαλάμους των οπλιτ... εεε... των υποψηφίων καναλαρχών, θέλαμε να πούμε, θα υπάρχει ως και... θαλαμοφύλακας. Το περίεργο είναι τι θα κάνει, εάν μέσα στη νύχτα σκάσει μύτη έφοδος και ζητήσει να μάθει πόσα όπλα υπάρχουν στον οπλοβαστό...

Σας φαίνεται ακαταλαβίστικο αυτό; Σας φαίνεται παράλογο; Δυστυχώς, είναι. Και, παραφράζοντας μια γνωστή ρήση που μαθαίνουν άπαντες οι στρατευμένοι, με το που περάσουν για πρώτη φορά την πύλη και ντυθούν στο χακί: εκεί που τελειώνει η Λογική, αρχίζει η ελληνική Τηλεόραση...

Άντε, και καλοί... πολίτ... εεε... καναλάρχες!

Σχετικές ειδήσεις