Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής χρηματιστής καλείται να καταθέσει στο δικαστήριο για τα περιουσιακά του στοιχεία!

Ομογενής χρηματιστής καλείται να καταθέσει στο δικαστήριο για τα περιουσιακά του στοιχεία!

Ο ομογενής χρηματιστής Αναστάσιος ή Τομ Μπελέσης έχει λάβει εντολή να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να δώσει εξηγήσεις για τα περουσιακά του στοιχείαομ, ενώ σε περίπτωση που δεν υπακούσει θα συλληφθεί από τις Αρχές, όπως τονίζεται σε άρθρο της εφημερίδας «New York Post».

Ο κ. Μπελέσης έλαβε την προειδοποίηση επειδή δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Η μη εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 7 Νοεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση δικαστικής εντολής από την δικαστή Katherine Forrest για ανυπακοή σε εντολή δικαστηρίου. Η δικαστής είπε ότι θα δώσει στον κ. Μπελέση και στην σύζυγό του κυρία Ταβιθά Μπελέση μία τελευταία ευκαιρία να εμφανιστούν στο δικαστήριο προτού στείλει τις διωκτικές Αρχές (US Marshals) να τους συλλάβουν.

Ο δικηγόρος του κ. Μπελέση, ο κ. Michael Schwartz, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο στην εφημερίδα «New York Post» επί του θέματος, το οποίο συνδέεται με χρήματα που οφείλει ο κ. Μπελέσης σε πρώην πελάτη του ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για ανάρμοστη διακίνηση και δοσοληψίες του λογαριασμού του.

Τον Οκτώβριο, ο κ. Eubulus J. Kerr ο τρίτος, ειδήμων ιατρός της σπονδυλικής στήλης, κατηγόρησε τον κ. Μπελέση πως ψεύδεται ότι δεν έχει χρήματα, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλλει το ποσό των 750 χιλιάδων δολαρίων που του οφείλει ως υπόλοιπο.

Ο κ. Μπελέσης κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι είναι τόσο φτωχός σε σημείο που δανείσθηκε χρήματα για να μεταβεί στο Μανχάταν και να δώσει ένορκη κατάθεση.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, οι δικηγόροι του κ. Kerr κατέθεσαν ότι ο κ. Μπελέσης υπέβαλε αίτηση για στεγαστικό δάνειο ισχυριζόμενος ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 144 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων $150.000 σε λογαριασμούς τραπεζών, $150.000 σε έπιπλα και έργα τέχνης, $485.500 σε αξιόγραφα και περισσότερα από $11,0 εκατομμύρια σε ακίνητα. Ο ιατρός Forrest ζητά από τον συμπρόεδρο του New York State Republican Finance Committee να καταθέσει ποια εκ των δύο εκδοχή είναι αληθινή, είναι πλούσιος ή δεν έχει τίποτε.

Ο κ. Μπελέσης ήταν ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της χρηματιστηριακής εταιρείας John Thomas Financial το 2007, στη Νέα Υόρκη, έπειτα από σταδιοδρομία στην Wall Street, την οποία όμως έκλεισαν οι οικονομικοί ελεγκτές για απάτη. Ο κ. Μπελέσης συχνά προσκαλείτο σε εκπομπές οικονομικής φύσεως για συνεντεύξεις, γνώμες και σχόλια επί οικονομικών θεμάτων.

Στις 22 Μαρτίου του 2013, οι υπηρεσίες United States Securities and Exchange Commission απέδωσαν κατηγορίες σε βάρος του κ. Μπελέση και σε ραδιοεκφωνητή από το Χιούστον Τέξας πως είχαν εξαπατήσει επενδυτές με δύο hedge funds.

Απόδοση. Εθνικός Κήρυξ Ν. Υόρκης

Σχετικές ειδήσεις