Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σοκ στην Ομογένεια της Φλόριδας: Ομογενής επιχειρηματίας πυροβόλησε υπάλληλό του και αυτoκτόνησε

Σοκ στην Ομογένεια της Φλόριδας: Ομογενής επιχειρηματίας πυροβόλησε υπάλληλό του και αυτoκτόνησε

Μία περίεργη υπόθεση αυτοκτονίας με πρωταγωνιστή ομογενή συγκλονίζει τη Φλόριδα, ενώ μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν κάποια σαφή εξήγηση για τα όσα συνέβησαν.

Συγκεκριμένα, ο ομογενής Γκας Κυριαζής, 59 ετών, ο οποίος διατηρούσε χρυσοχοείο μέσα στο συγκρότημα πολυκαταστημάτων «Coral Square Mall», στην πόλη Coral Springs της Φλόριδας μπήκε το προηηγούμενο Σάββατο στο μαγαζί, πυροβόλησε αλλεπάλληλες φορές τον υπάλληλό του, Αντόνιο Φέρερ, 52 ετών, και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες, αλλά και τα διάφορα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο φερόμενος ως δράστης Κυριαζής εξέπνευσε επί τόπου από τον αυτοπυροβολισμό του, ενώ ο υπάλληλός του τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Broward Health North Hospital σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Αστυνομία εκκένωσε ολόκληρο το συγκρότημα το οποίο ήταν γεμάτο από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Οταν ακούστηκε ο δυνατός κρότος από τους πυροβολισμούς, πολλοί νόμιζαν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια και βομβισμούς κι όπως ήταν φυσικό προς στιγμήν δημιουργήθηκε πανικός.

Ο αστυνομικός ντέντεκτιβ Ερνέστο Μπρούνα επιβεβαίωσε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι ένας άνθρωπος φονεύθηκε επί τόπου από αυτοπυροβολισμό και ένας δεύτερος τραυματίσθηκε σοβαρά, ενώ υπογράμμισε ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα Μέσα Ενημέρωσης πως είδαν τους τραυματιοφορείς από τα ασθενοφόρα που έσπευσαν επί τόπου να μεταφέρουν ένα τραυματισμένο άνδρα, ο οποίος ήταν ο κ. Φέρερ καθότι δεν ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία άλλοι τραυματισμοί. Ενας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι για το αιματηρό περιστατικό.

Το συγκρότημα πολυκαταστημάτων στο οποίο στεγάζονται 120 και πλέον καταστήματα παντός είδους και πωλήσεων, βρίσκεται επί της οδού 9469 W. Atlantic Blvd. και άνοιξε και πάλι έπειτα από μία και πλέον ώρα αφού οι Αρχές πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο παντού.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του «Εθνικού Κήρυκα Ν. Υόρκης» δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθούν λεπτομέρειες για τον φερόμενο ως δράστη Γκας Κυριαζή. Η Στέφανι Σπίνο, 33 ετών, έβγαινε από το κατάστημα «Macy’s» όταν έγινε το περιστατικό.

Είπε ότι είδε δύο γυναίκες να τηλεφωνούν από το κινητό τους τηλέφωνο και να κλαίνε. Μία από αυτές είπε πως «υπάρχει κάποιος που πυροβολεί από την άλλη πλευρά του συγκροτήματος των καταστημάτων». Η κυρία Σπίνο εργάζεται στην πόλη Ορλάντο αλλά επισκεπτόταν μέλη της οικογένειάς της στο Coral Springs και είχε βγει για ψώνια.

«Δεν φαντάσθηκα ποτέ πως θα έβγαινα έξω με την μητέρα μου για ψώνια για τα Χριστούγεννα και μέσα σε πέντε λεπτά θα ακούγαμε πυροβολισμούς. Η μητέρα μου άρχισε να φωνάζει στους υπαλλήλους του καταστήματος να κλειδώσουν τις πόρτες», είπε.

Η Tracy Collins, 50 ετών, στεκόταν στη γραμμή στο κατάστημα Old Navy όταν ξέσπασε το χάος από τους πυροβολισμούς και οι υπάλληλοι του καταστήματος έλεγαν στους πελάτες να μεταβούν στο πίσω μέρος του καταστήματος.

Σχετικές ειδήσεις