Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αυστραλία: «Εύγε» από την Πολιτεία της Βικτώριας σε ομογενή εθελοντή

Αυστραλία: «Εύγε» από την Πολιτεία της Βικτώριας σε ομογενή εθελοντή

Ένας ομογενής, ο κ. Αναστάσιος Μπαρδάκος βρίσκεται μεταξύ των 60 περίπου κατοίκων και οργανισμών της Βικτώριας που τιμήθηκαν φέτος από την Πολιτεία της Βικτώριας για την εθελοντική τους προσφορά στην κοινωνία ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, όπως έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η 5η Δεκεμβρίου.

Οι τιμητικές διακρίσεις προς τους φετινούς «πρωταθλητές» του εθελοντισμού δόθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη στο Κυβερνείο της Βικτώριας, παρουσία της κυβερνήτη της Πολιτείας κ. Linda Dessau AM, της ομογενούς υπουργού για Θέματα Ανηλίκων, Νέας Γενιάς και Οικογενειών Τζένης Μικάκου, και της υφυπουργού Εθελοντισμού, Gabrielle Williams.

Εθελοντές της Χρονιάς για την Πολιτεία της Βικτώριας ανακηρύχτηκαν οι κ.κ. Celia Tran, για την προσφορά της στους πρόσφυγες νεαρής ηλικίας, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, και Bruce Pennicott που τα τελευταία 15 χρόνια βοηθά παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση (cerebral palsy).

O κ. Μπαρδάκος τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων της «Φροντίδας».

Για 17 ολόκληρα χρόνια, ο κ. Τάσος επισκέπτεται επί καθημερινής βάσης το γηροκομείο της «Φροντίδας» στο Thornbury και γνωρίζει όλους τους ηλικιωμένους με το μικρό τους όνομα. Πριν από μερικά χρόνια και αφού διαπίστωσε ότι πολλοί άρρενες τρόφιμοι νοσταλγούσαν τις μέρες που πήγαιναν στο καφενείο και τις κουβεντούλες και όλα όσα συμπεριελάμβαναν οι επισκέψεις τους εκεί αποφάσισε να ξεκινήσει μία νέα κοινωνική δραστηριότητα την οποία και ονόμασε «καφενείο».

Ο κ. Μπαρδάκος είναι, επίσης, η ψυχή μίας μηνιαίας εκδήλωσης με μουσική και χορό όχι μόνο για τους ηλικιωμένους τροφίμους, αλλά και για συγγενείς και φίλους τους κατά τη διάρκεια της οποίας φροντίζει να σερβίρει σε όλους τον νοστιμότατο γύρο που ετοιμάζει με τα χεράκια του.

Η εκδήλωση αυτή δεν είναι μόνο ψυχαγωγική, αλλά έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτήν επενδύονται για τη δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου για μπάρμπεκιου, εντός του κτιριακού συγκροτήματος της «Φροντίδας» στο Thornbury.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις