Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο ομογενής Τζέιμς Αλεφαντής, οι φήμες και η ένοπλη επίθεση (video)

Ο ομογενής Τζέιμς Αλεφαντής, οι φήμες και η ένοπλη επίθεση (video)

Κατηγορίες στον ένοπλο που εισέβαλε στο εστιατόριο του ομογενή Τζέιμς Αλεφαντή στην Ουάσιγκτον αποδόθηκαν την Κυριακή, με σκοπό -όπως δήλωσε στις Αρχές- να διαπιστώσει εάν ισχύουν οι φήμες περί ύπαρξης κυκλώματος παιδοφιλίας στην πιτσαρία, του οποίου ηγούνταν η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Εντγκαρ Ουέλτς, 28 χρόνων και πατέρας δύο παιδιών, από το Σέιλσμπερι της Βόρειας Καρολίνας, ανέφερε στις Αρχές ότι ήταν οπλισμένος για να διασώσει τα παιδιά που ήταν σκλάβοι του σεξ στο κατάστημα, αλλά πως παραδόθηκε ειρηνικά αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη περί αυτού. Τελικά, του αποδόθηκαν κατηγορίες για 4 πλημμελήματα και ενός κακουργήματος για ένοπλη επίθεση και οπλοκατοχή χωρίς άδεια.

Τα ψευδή άρθρα που ήθελαν το εστιατόριο «Comet Ping Pong», του ομογενή κ. Αλεφαντή, να αποτελεί άντρο παιδοφιλίας, είχαν διαδοθεί ευρέως από κοινωνικά μέσα δικτύωσης, και έκαναν τον κ. Γουέλτς να οδηγήσει επί 6 ώρες την Κυριακή από το σπίτι του, να εισέλθει σε ένα κατάστημα στο οποίο βρίσκονταν αμέριμνοι υπάλληλοι και πελάτες και να αρχίσει να πυροβολεί, χωρίς ευτυχώς κανένας να τραυματιστεί.

Τα ψευδή άρθρα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και ήθελαν το κατάστημα του κ. Αλεφαντή να είναι το αρχηγείο κυκλώματος παιδοφιλίας υπό την καθοδήγηση της Χίλαρι Κλίντον και του ομογενή επικεφαλής της εκστρατείας της, Τζον Ποντέστα.

Παρά το ότι οι φήμες διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από άρθρα των «Νew York Times» και «Washington Post», οι διαδικτυακές επιθέσεις και οι απειλές προς τον κ. Αλεφαντή αυξήθηκαν, ενώ τα άρθρα επιχειρούνταν να αποδομηθούν με νέα ψεύδη.

Συγκεκριμένα, κάποιος βουλευτής από την 15η Περιφέρεια της Τζόρτζια, ο Στίβεν Σμιθ, έγραψε στο Twitter πως οι πληροφορίες που «κυκλοφόρησαν από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήταν ψεύτικες».

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας βουλευτής με αυτό το όνομα από την Τζόρτζια, ούτε καν υπάρχει η 15η Περιφέρεια, γράφει η «New York Times». Παρ’ όλα αυτά το tweet αναπαράχθηκε από δεκάδες άλλους χρήστες.

«Θα πρέπει όλοι να καταδικάσουμε τις προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων για τη διάδοση κακόβουλων και εντελώς ψευδών κατηγοριών για Comet Ping Pong», δήλωσε την Κυριακή ο Τζέιμς Αλεφαντής. Ο κ. Αλεφαντής, ο οποίος έχει επανειλημμένα αντικρούσει τα ψευδή άρθρα, αναγκάστηκε να κλείσει την πιτσαρία του για λίγες ημέρες.

Οι πυροβολισμοί της Κυριακής αντανακλούν την αυξανόμενη δύναμη της διασποράς ψευδών ειδήσεων και την τεράστια δυσκολία που υπάρχει στην αναχαίτιση της μετάδοσής τους, αλλά και τις ανεπαρκείς μέχρι σήμερα προσπάθειες των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων μέσων να ελέγξουν την πληροφορία που διακινείται από τους διαύλους τους.

«Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δύσκολο να περιορίσεις την διασπορά των ψευδών ειδήσεων είναι επειδή τα πραγματικά γεγονότα δεν αλλάζουν την άποψη των ανθρώπων», δήλωσε στην «ΝΥΤ» η Λέσλι Χάρις, πρώην πρόεδρος του Κέντρου για την Δημοκρατία και την Τεχνολογία (Center for Democracy & Technology), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την ελευθερία του λόγου και τις πολιτικές του ανοιχτού διαδικτύου. Οταν οι χρήστες συλλαμβάνονται να παραβιάζουν τους όρους χρήσης της μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, απλά μετακομίζουν σε κάποια άλλη, ανέφερε.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την σύλληψη του κ. Γουέλτς, την Κυριακή, άρχισε να διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο ένοπλος ήταν ηθοποιός που χρησιμοποιήθηκε από τα κυρίαρχα μέσα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις