Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ανάστατοι οι ομογενείς λόγω εκδίωξης ενοίκων στην Αστόρια από χριστιανική ΜΚΟ

Ανάστατοι οι ομογενείς λόγω εκδίωξης ενοίκων στην Αστόρια από χριστιανική ΜΚΟ

Εντονη είναι η ανησυχία των ομογενών στη Νέα Υόρκη, καθώς ένας χριστιανικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός προβαίνει σε εξώσεις εν μέσω των εορτών προς τους ενοίκους στα διαμερίσματα που διατηρεί στο Κουίνς, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για καταλύματα για άστεγες οικογένειες, με σκοπό πιθανόν να λάβει τις σχετικές κρατικές επιδοτήσεις.

Από την πλευρά του ο ομογενής γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μιχάλης (Μάικλ) Γιάνναρης, κάλεσε τους ενοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να παλέψουν.

Πρόκειται για την ΜΚΟ «New York School of Urban Ministries», που βρίσκεται στην Αστόρια και διατηρεί κτίριο στην 46η οδό, ενώ σύμφωνα με τη «New York Daily News», ο πάστορας Πίτερ Ντε Αρούδα (Peter DeArruda), εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος του θρησκευτικού οργανισμού, έστειλε ειδοποιήσεις προς τους ενοίκους να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η ομογενής Λίντα Παυλίδου, η οποία διαμένει πολλά χρόνια στη γειτονιά, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον «Εθνικό Κήρυκα» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει όλοι οι φορείς, ξεκινώντας από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και άλλους κοινωνικούς φορείς, να ζητήσουν από την δημοτική Αρχή να αναστείλει κάθε προσπάθεια μετατροπής του κτιρίου σε στέγη αστέγων.

Αλλωστε, όπως δήλωσε στη «News» η Εϊμι Μπεργκμάιερ, η οποία μένει στο αναφερόμενο κτίριο τα τελευταίο δύο χρόνια, «δεν έχει κανένα νόημα να χρησιμοποιούν ένα καταφύγιο για άστεγους, όταν την ίδια στιγμή αναγκάζουν άλλους ανθρώπους να μείνουν άστεγοι».

«Πέρα από το γεγονός πως είναι παράνομο να παραπλανούνται άνθρωποι ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, το να γίνεται αυτό εν μέσω εορτών είναι ιδιαίτερα σκληρό», δήλωσε ο κ. Γιάνναρης στην «News». «Ο ιδιοκτήτης πρέπει να αποσύρει τις εξώσεις, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λένε στους ανθρώπους πως χρειάζεται να φύγουν από τα σπίτια τους» πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια προέτρεψε τους ενοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

«Ημασταν σε θέση να προστατέψουμε έναν αριθμό κατοίκων επειδή ήρθαν σε μας όταν τους γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν», είπε. «Παροτρύνουμε τον καθένα που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση να δράσει με τον ίδιο τρόπο», κατέληξε.

Η Ρουθ Μοχάμεντ, η οποία μένει στο κτίριο για περίπου μισή δεκαετία, ανέφερε πως η κίνηση από τον κ. Ντε Αρούδα έγινε για τα χρήματα και όχι για κάποιο ηθικό σκοπό. «Αυτός δεν είναι (θρησκευτικός) ποιμένας. Είναι ένας επιχειρηματίας που λειτουργεί επιχειρήσεις».

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Σχετικές ειδήσεις