Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο και όχι κουρελού, κύριε Τσιρώνη!

Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο και όχι κουρελού, κύριε Τσιρώνη!

Σύμμαχο στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, φαίνεται πως βρήκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελληνική Σημαία δεν είναι σύμβολο.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά και μην λαϊκίζουμε ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο, που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώσαμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης North.

«Η σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη και την έχει ο ίδιος, αυτη η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία, δεν είναι σύμβολο, γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο», συνέχισε ο ίδιος.

Και κατέληξε: «Άλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσια και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη. Εγώ προσωπικά ως Γιάννης Τσιρώνης θα υπερασπιζόμουν ακόμη και αυτή τη σημαία, αλλά δυστυχώς ζούμε σε δημοκρατία, κάποιοι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται διαφορετικά και με την πρώτη ευκαιρία προβαίνουν σε αυτές τις ασχημονίες, αλλά άλλο πράγμα να καταδικάσουμε πολιτικά τις ασχημονίες και άλλο να ποινικοποιήσουμε διαρκώς και με νόμους να προσπαθούμε να προστατέψουμε με την αξία μας. Ο πατριωτισμός μας φαίνεται απο τις πράξεις. Εγώ ποτέ δεν θα ήθελα αυτό το πράγμα για το οποίο μάτωσαν οι πρόγονοι μου να πατιέται, να λερώνεται να πηγαίνει όπου να' ναι, αλλά άλλοι άνθρωποι, δυστυχώς διαφωνώ μαζί τους έχουν άλλη αντίληψη και κάνουν αυτές τις ασχημονίες».

Από τα παραπάνω, φαίνεται πως ο κ. Τσιρώνης λησμονεί ότι για να μπορεί να μιλάει ελεύθερα για αυτό που κατά τον ίδιο δεν συνιστά σύμβολο, κάποιοι πολέμησαν για να το κρατήσουν ζωντανό και μάλιστα σε περιόδους ιδιαίτερα σκοτεινές για την Ελλάδα.

Ήρθε, μάλλον, η ώρα ο κ. Τσίπρας να συγκρατήσει τους υπουργούς του. Η Ελληνική Σημαία δεν είναι ούτε απλό πανί, ούτε κουρελού. Ο εθνομηδενισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο όνομα μιας «πολιτικώς ορθής» έννοιας που εξισώνει τη φιλοπατρία με τον εθνικισμό έχει καταντήσει πλέον γραφικός.

Το να σέβεσαι τη Σημαία της χώρας σου αντανακλά το σεβασμό που δείχνεις σε ανθρώπους που χρόνια και αιώνες νωρίτερα πολέμησαν, για να μπορείς ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.

Αλλά αυτά είναι, δυστυχώς, «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση των δήθεν «διαπραγματευτών»...

Σχετικές ειδήσεις