Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οικογένεια ομογενών στο Σικάγο αντιμέτωπη με μηνύσεις

Οικογένεια ομογενών στο Σικάγο αντιμέτωπη με μηνύσεις

Η οικογένεια του ομογενή κ. Χρήστου Λιάκουρα, ιδιοκτήτη του ιστορικού εστιατορίου «The Parthenon» (Ο Παρθενώνας) του Σικάγου, το οποίο ως γνωστόν έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβριο φέρεται να αντιμετωπίζει νομικής φύσεως προβλήματα σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα εστίασης chicago.eater.com, όσο και άλλα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του κ. Λιάκουρα, η κυρία Lorraineb Rieff-Liakouras άνοιξε στο τέλος του περασμένου μήνα αθλητικό μπαρ (sports bar) με το όνομα «Ambassador Public House» δίπλα στο πρώην εστιατόριο «The Parthenon». Στο «Ambassador Public House» σερβίρονται ποτά διάφορα και εισαγωγής, ενώ από φαγητά μπέργκερς, σάντουιτς, άλλα είδη φαγητών μπαρ και το περίφημο σαγανάκι το οποίο υπήρχε στο μενού του εστιατορίου «The Parthenon».

Το κατάστημα διαθέτει το μπαρ και ξεχωριστό χώρο για εκδηλώσεις και πάρτι. Η κυρία Λιάκουρα είχε υπογραμμίσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις της ότι η δική της επιχείρηση είναι ξεχωριστή από του συζύγου της.

Εν τω μεταξύ, έχει κατατεθεί μήνυση από τον πρώην αρχιμάγειρα του εστιατορίου «The Parthenon» τον ομογενή κ. Σωτήριο Στασινό, ο οποίος όριζε το 25% στην εταιρεία του «The Parthenon», σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun-Times». Ο κ. Στασινός ισχυρίζεται ότι ο κ. Χρίστος Λιάκουρας ο οποίος όριζε το 50% και η κόρη του η κυρία Ιωάννα Λιάκουρα το υπόλοιπο 25% πήραν τα χρήματα χωρίς να ενημερώσουν τον κ. Στασινό.

Ισχυρίζεται πως χρησιμοποίησαν τα χρήματα για επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένου και του εστιατορίου «Aviva» το βραχύβιο εστιατόριο στον χώρο του Ambassador το οποίο άνοιξε και έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι. Ο σύμβουλος αρχιμάγειρας του «Aviva» κ. Alan Lake είχε καταθέσει μήνυση στην οποία αιτίαζε ότι δεν αμείφθηκε με 23.250 δολάρια για τις υπηρεσίες του. Το θέμα θα πάει σε διαιτησία τον ερχόμενο μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Στασινός ζητά να φύγει από την εταιρεία. Η μήνυση ζητά από τον δικαστή Peter Flynn να δώσει εντολή στον κ. Λιάκουρα να αγοράσει το μερίδιο του κ. Στασινού στο «The Parthenon». Επίσης, θέλει πάνω από $50.000, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun-Times». Η επόμενη εμφάνισή τους στο δικαστήριο έχει οριστεί η 7η Απριλίου.

Τονίζεται ότι το κλείσιμο του εστιατορίου επηρέασε 45 υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονταν με πλήρη απασχόληση και εξοικονομούσαν τα απαραίτητα για τη διαβίωση των οικογενειών τους. Στον τιμοκατάλογο υπήρχε μία πλούσια ποικιλία εδεσμάτων τα οποία ξεπερνούσαν τα 140, ενώ όπως ομολογείται πανταχόθεν το εστιατόριο έζησε ημέρες δόξας τις περασμένες δεκαετίες κι αυτό γιατί είχε γίνει σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Σικάγου στην Ελληνική Γειτονιά της πόλης.

Εμπνευστής και ιδρυτής του «The Parthenon» ήταν ο κ. Χρήστος Λιάκουρας, ο οποίος όπως έγραψε ο Νταν Μιχαλόπουλος στο «Chicago Sun Times» γεννήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιφέρειά της στην Αρκαδία της Πελοποννήσου. Μετανάστευσε στις Ηνωμένες πολιτείες στην ηλικία των 18 ετών το 1955 και εγκαταστάθηκε μαζί με τον αδελφό του στο Ντιτρόιτ.

ΠΗΓΗ «Εθνικός Κήρυξ Νέας Υόρκης»

Σχετικές ειδήσεις