Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου ΗΠΑ στη Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου ΗΠΑ στη Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος πραγματοποίησε επίσκεψη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η οποία ονομάζεται Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Πλήθη ευσεβών ομογενών κατέκλυσαν τον ναό της Οσίας Ειρήνης, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, λαμβάνοντας την ευχή και ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή Αγίων του Χριστού Προπατόρων, ενώ ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού. Κατά τους Ευαγγελιστές Ματθαίο και Λουκά είναι απόγονος του Αδάμ, προσέλαβε την ανθρώπινη φύση χωρίς την αμαρτία διά να θεώσει αυτήν ως αναφέρει ο Αγιος Αθανάσιος: «Ανθρωπος γίνεται Θεός, ίνα Θεόν τον Αδάμ απεργάσηται».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους προσκυνητές της Ιεράς Μονής Ευλογημένα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Ετος.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο Καθηγούμενος π. Ιερόθεος Ζαχαρής ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο αφ’ ενός μεν για την παρουσία του στη Πατριαρχική Μονή και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, αφ’ ετέρου δε για την αγάπη την οποίαν επιδεικνύει εις όλους τους πατέρες οι οποίοι διακονούν την Ιερά Πατριαρχική Μονή.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την τράπεζα και ευχαρίστησεν τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας για τα παρατεθέντα εδέσματα.

Σχετικές ειδήσεις