Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το βραβείο «Ελληνικής Κληρονομιάς» στους βουλευτές Μπιλιράκη και Μαλόνι

Το βραβείο «Ελληνικής Κληρονομιάς» στους βουλευτές Μπιλιράκη και Μαλόνι

Οι Ομοσπονδιακοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνι, της 12ης Περιφέρειας Φλόριδας και Νέας Υόρκης, αντίστοιχα, τιμήθηκαν με το βραβείο «Ελληνικής Κληρονομιάς» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην κοινοτική αίθουσα του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν αμέσως μετά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντα κ.κ. Δημητρίου με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθος πιστών.

Μετά τη Λειτουργία οι μαθητές του Ελληνικού σχολείου παρουσίασαν μέσα στο ναό εορταστικό πρόγραμμα για τη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, ενώ το Τμήμα 41 της AHEPA παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο επιταγή 20.000 δολαρίων για την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Μία πολύ όμορφη και συγκινητική στιγμή ήταν η έκπληξη που έκαναν στον Αρχιεπίσκοπο στη «Ρόδινη» Αίθουσα με μία τούρτα για τα επικείμενα γενέθλιά του την 1η Φεβρουαρίου και όλοι μαζί τραγούδησαν και ευχήθηκαν χρόνια πολλά.

Σε δηλώσεις του προς τον «Εθνικό Κήρυκα» ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ανέφερε ότι ήταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών σε μία δυναμική κοινότητα η οποία γιορτάζει πάντοτε με έναν τρόπο όχι μόνο εκκλησιαστικό αλλά κάνει κάτι περισσότερο. Φέτος, όπως τόνισε, τίμησε δύο επίλεκτα μέλη του Κογκρέσου οι οποίοι είναι πολύ συνδεδεμένοι με τα εθνικά μας θέματα και αγωνίζονται για το συμφέρον του Ελληνισμού.

Ο βουλευτής κ. Γκας Μπιλιράκης εξέφρασε στον «Ε.Κ.» τη χαρά και την τιμή που νιώθει για την απονομή που του έγινε από μία τόσο ιστορική κοινότητα όπως αυτή των Τριών Ιεραρχών.

«Είμαι Ελληνας δεύτερης γενιάς στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας με καταγωγή από το νησί της Καλύμνου και πάντα αγωνίζομαι στο Κογκρέσο για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, της Κύπρου και της Ορθοδοξίας. Είναι υποχρέωση και τιμή μου να υπηρετώ την Ομογένεια όπως και την Ελλάδα η οποία μας χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η νέα κυβέρνηση έχει αρκετούς Ελληνες οι οποίοι ελπίζω να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν» ανέφερε ο κ. Μπιλιράκης.

Η βουλευτής κ. Κάρολιν Μαλόνι ευχαρίστησε μέσω του «Ε.Κ.» την κοινότητα των Τριών Ιεραρχών για την τιμητική διάκριση, αναφέροντας ότι έχει το προνόμιο να εκπροσωπεί την Αστόρια, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες εκτός Ελλάδας και Κύπρου. «Οι Ελληνες υποφέρουν χρόνια τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και έχω πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, καθώς το ίδιο το Νομισματικό Ταμείο έχει κρίνει το δάνειο μη βιώσιμο. Επίσης, η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τους 40.000 στρατιώτες από την Κύπρο εάν επιθυμεί μία μακροχρόνια συμφωνία. Πολύ σύντομα θα καταθέσω και πρόταση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα των ανεκτίμητων αυτών σε αξία θησαυρών που ανήκουν στον ελληνικό λαό» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μαλόνι.

Ο γενικός πρόξενος Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας συνεχάρη με τη σειρά του τους δύο βουλευτές, την κοινότητα των Τριών Ιεραρχών για τα 87 χρόνια από την ίδρυσή της και τον π. Ευγένιο για τα 50 χρόνια ιεροσύνης του και τα 35 χρόνια αφοσιωμένης και ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινότητα.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ανης και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ευγένης ευχαρίστησαν τον κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή της Εκκλησίας και ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλη την Ομογένεια.

Ο Υπατος Ταμίας της AHEPA και υπεύθυνος της γιορτής κ. Δημήτρης Κόκοτας ανέφερε στον «Ε.Κ.» ότι η AHEPA και η Αρχιεπισκοπή συνεργάζονται πολύ στενά τόσο με τον Γκας Μπιλιράκη όσο και με την Κάρολιν Μαλόνι, καθώς και οι δύο είναι τα ηγετικά στελέχη του Hellenic Caucus με 150 μέλη στο Κογκρέσο που σκοπό έχει την υπεράσπιση των ελληνικών, κυπριακών και θρησκευτικών συμφερόντων.

Τέλος, ο κ. Βασίλειος Γκουρνέλος, πρόεδρος της «Επιτροπής Παρέλασης» της Ομοσπονδίας κατά την ομιλία του ζήτησε την οικονομική βοήθεια όλης της Ομογένειας για την επιτυχή διοργάνωση της μεγάλης παρέλασης στην 5η Λεωφόρο που φέτος θα γίνει στις 26 Μαρτίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γεμίσει από κόσμο ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Ν. ΥΟΡΚΗΣ/Φωτογραφία: Μιχάλης Κακιάς.

Σχετικές ειδήσεις