Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κατσιματίδης: Ο Τραμπ θα ευνοήσει την Ελλάδα περισσότερο από τον Ομπάμα

Κατσιματίδης: Ο Τραμπ θα ευνοήσει την Ελλάδα περισσότερο από τον Ομπάμα

«Ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν γνώριζε πού βρισκόταν η Ελλάδα, εκτός από το τέλος. Θέλω να πιστεύω πως η θητεία του Τραμπ θα αποδειχθεί καλύτερη και για τις δυο χώρες», ανέφερε ο Ελληνοαμερικανός από την Νίσυρο στη συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα.

Ο ομογενής μεγιστάνας της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιματίδη, θεωρεί πως Ντόναλντ Τραμπ θα λειτουργήσει καλύτερα υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας απ’ ότι έκανε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει στο επιτελείο του σε σημαντικές θέσεις τους ομογενείς Ράινς Πρίμπους και Γιώργο Τζιτζίκο.

«Ο Τραμπ είναι καλός μου φίλος. Εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δουλεύει πιο σκληρά από όλους τους άλλους προέδρους και πιστεύω πως θα φέρει θετικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Δεν έχει τίποτα εναντίον των μουσουλμάνων, απλώς νομίζω πως αυτό που επιδιώκει είναι να εξισώσει τον αριθμό των μουσουλμάνων μεταναστών που φτάνουν στις ΗΠΑ με εκείνον των χριστιανών», τόνισε ο Ελληνοαμερικανός από την Νίσυρο στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».

Ενας από τους πιο σημαντικούς λόγους που θεωρεί πως ο κ. Τραμπ θα ευνοήσει την Ελλάδα είναι ο ομογενής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, με τον οποίο ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας απέκτησε πρόσφατα οικογενειακές σχέσεις. «Δίπλα στον Τραμπ βρίσκεται ο Ράινς Πρίμπους, ο οποίος διαθέτει ελληνική καρδιά και είναι ο πιο στενός συνεργάτης του προέδρου, ο πρώτος των πρώτων. Ο Ράινς είναι αγαπημένος φίλος μου. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα η σύζυγός του, Σάλι, ασπάστηκε την Ορθοδοξία και της δόθηκε το ελληνορθόδοξο όνομα Ελένη. Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο, ενώ η σύζυγός μου Μάργκο ήταν η νονά. Ηταν συγκινητικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιματίδης.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας το τελευταίο διάστημα και τον ρόλο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ανέφερε: «Επειδή ο Τραμπ συνεργάζεται με πολλούς Ελληνοαμερικανούς, πιστεύω πως, αν γίνει κάτι σοβαρό με την Τουρκία, το γεγονός ότι θα έχει δίπλα του τους σωστούς ανθρώπους, οι οποίοι θα του εξηγήσουν την πραγματική κατάσταση, είναι καλό για την Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις