Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ενισχύσει τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ενισχύσει τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Ο ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θέλει να «αναμορφώσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις» με μια μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

Έχει ήδη πει ότι θέλει ένα Πολεμικό Ναυτικό που θα διαθέτει 350 πλοία και υποβρύχια τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τoν στόχο των 310 πλοίων που είχε θέσει η κυβέρνηση Ομπάμα, από το σημερινό επίπεδο των 274 πλοίων.

«Συζήτησα με αξιωματικούς του Ναυτικού και στελέχη της βιομηχανίας (των ναυπηγείων) τα σχέδιά μου να γίνει μια μεγάλη επέκταση του στρατιωτικού μας στόλου, συμπεριλαμβανομένων των 12 αεροπλανοφόρων που χρειαζόμαστε», τόνισε ο Τραμπ επί του αεροπλανοφόρου «Τζέραλντ Φορντ». «Έπειτα από χρόνια μείωσης των στρατιωτικών δαπανών που εξασθένισε την άμυνά μας, θέλω να προχωρήσω σε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών στην ιστορία», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Το αμερικανικό ΠΝ μετράει σήμερα 10 αεροπλανοφόρα που θα γίνουν 11 όταν το «Τζέραλντ Φορντ», το νεότερο γιγαντιαίο πλοίο του είδους, τεθεί σε υπηρεσία τους προσεχείς μήνες. Το κόστος για τη ναυπήγηση του αεροπλανοφόρου αυτού υπολογίζεται στα 12,9 δισ. δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις