Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επίσκεψη Μακρόν: Tα βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν απαξίωσαν το σόου Τσίπρα – Μακρόν

Επίσκεψη Μακρόν: Tα βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν απαξίωσαν το σόου Τσίπρα – Μακρόν

Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα: Φιάσκο η αλλαγή κλίματος στην ελληνική οικονομία - Γιατί κανένα από τα βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν δεν ακολούθησε τις επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Άλλη μια προσωπική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ

Φωτογραφία από Eurokinissi

Οι μεγάλες συμφωνίες και τα σοβαρά επενδυτικά deals δεν κλείνονται σε δείπνα με κάμερες και τυμπανοκρουσίες. Αυτά τα πράγματα είναι γνωστά στην ελεύθερη αγορά.

Οι φιέστες και τα πανηγύρια είναι... καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, άρτος και θεάματα για το πόπολο...

Η «ταμπακιέρα» της πολυδιαφημιζόμενης επίσκεψης Μακρόν, παρά τις τυμπανοκρουσίες περί Ανάπτυξης, περί Δημοκρατίας και περί Επενδύσεων είναι άλλη:

Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας από αυτούς που αποκαλούμε «βαριά ονόματα της ελληνικής αγοράς» δεν μπήκε στη διαδικασία να παίξει στην επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί;

Διότι, πολύ απλά, το έχουν ξαναδεί το έργο... και ξέρουν πολύ καλά ποιο θα είναι το ΤΕΛΟΣ.

Οι δήθεν συναντήσεις που θα είχαν Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με την πολυπληθή Γαλλική αποστολή που συνοδεύει τον Εμανουέλ Μακρόν είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού πρόκειται κατά κύριο λόγο για εθιμοτυπικές συναντήσεις πρωτοκόλλου που ουδεμία σχέση έχουν με παραγωγικές επενδύσεις.

Αυτά βεβαίως είναι γνωστά στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, όπως επίσης είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει κανένα απολύτως βήμα προκειμένου να ενθαρρύνει τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα.

Το αντίθετο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας και αντιστρατεύεται κάθε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια.

Η αλήθεια, όπως καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας για τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για μπαράζ φυγής πολυεθνικών και εγχώριων εταιρειών από τη χώρα και κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: Αναστολή επενδύσεων που είχαν ήδη ανακοινωθεί!!!

Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησής του θεωρούνται εξόχως ανακόλουθοι και αναξιόπιστοι από όλη την επιχειρηματική κοινότητα!

Στο «επικοινωνιακό τυράκι» του Έλληνα Πρωθυπουργού πλέον «τσιμπάνε» μόνο οι Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες που (δικαίως) αναζητούν μια σανίδα σωτηρίας από τα ψίχουλα που τους πετάει η κυβέρνηση, αφού πρώτα τους έχει αφαιμάξει με ανθρωποκτόνες φορολογικές πολιτικές καταστώντας τους με αυτό τον τρόπο πολιτικά και οικονομικά όμηρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζω ότι την ίδια ακριβώς επικοινωνιακή διαχείριση έχει κάνει ο κ.Τσίπρας και με την επίσκεψή Ομπάμα και με την επίσκεψη Γιούνκερ και με όλες αυτές τις περίφημες συναντήσεις του με ξένους παράγοντες που θα ανέτρεπαν το υφεσιακό σπιράλ στο οποίο έχει βυθιστεί η Ελλάδα και θα έφερναν λεφτά με το τσουβάλι.

Τίποτα με μπόλικο καθόλου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο εξόδου από την κρίση, κανένα απολύτως σχέδιο να φύγει η χώρα μπροστά, κανένα σχέδιο μείωσης της ανεργίας, κανένα σχέδιο παραγωγικών επενδύσεων και ανάπτυξης, κανένα πλαίσιο δημιουργίας ευνοϊκών και ανταγωνιστικών συνθηκών για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας.

Όλους αυτούς δεν τους θέλει ο κ. Τσίπρας.

Γιατί;

Διότι δεν έχουν δηλώσει υποταγή στο νέο καθεστώς σοβιετίας που εδώ και δυο χρόνια επιχειρεί να επιβάλλει στην ελληνική αγορά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εχει βρει συμμάχους και συνομιλητές μόνο στο εφοπλιστικό λόμπι και πορεύεται μόνο με αυτούς παρέχοντάς τους όλες τις ασυλίες που διατηρούν καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Tα πανηγύρια και τα ευχολόγια πάνω στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Αντίθετα επιδεινώνουν την ήδη πολύ κακή κατάσταση της στασιμοχρεοκοπίας...