Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κουίκ: Εκκλησία και ελληνική γλώσσα οι δύο γέφυρες που ενώνουν τη Διασπορά με την Ελλάδα (pic)

Κουίκ: Εκκλησία και ελληνική γλώσσα οι δύο γέφυρες που ενώνουν τη Διασπορά με την Ελλάδα (pic)

Την ευχή το 2018 να είναι μια χρονιά που να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η ελληνική ψυχή, ακόμα και στην 3η και στην 4η γενιά των ομογενών, καταδεικνύει έναν ελληνισμό που τον σέβονται οι χώρες στις οποίες ζει, αποτελώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή γέφυρα με τη μητέρα- πατρίδα, εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στον Απόδημο Ελληνισμό, που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κουίκ τονίζει πως οι δύο γέφυρες που ενώνουν τη Διασπορά με την Ελλάδα είναι η Εκκλησία μαζί με την ελληνική γλώσσα και διαμηνύει ότι «έτσι θα πορευτούμε και τη νέα χρονιά».

Διαβεβαιώνει επίσης ότι στη λογική και στην πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών, Απόδημος Ελληνισμός δεν είναι μόνον εκείνος ο οποίος ζει, αναπτύσσεται στις μεγαλουπόλεις τις Αμερικής, του Καναδά ή της Αυστραλίας, αλλά και εκείνος που, ξεχασμένος, δίνει το δικό του δυναμικό «παρών», κυρίως στην αφρικανική ήπειρο, αλλά και στη Λατινική Αμερική ή σε παραευξείνιες χώρες και σε πόλεις της Ρωσίας, του Καυκάσου, όπου οι Πόντιοι ειδικότερα βαστάνε γερά τις ρίζες τους.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της χώρας μας να συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών που έχει ξεκινήσει με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Αρμενία, σημειώνοντας επίσης πως σύντομα θα διευρυνθούν με νέες πρωτοβουλίες μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουίκ και στη ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, αναφέροντας πως θα είναι και το 2018 με ακόμα περισσότερα προγράμματα κοντά στα παιδιά, τους φοιτητές της Διασποράς, αλλά και τους συνταξιούχους ευαίσθητων περιοχών όπως η Μαριούπολη. Απευθείας προγράμματα, αλλά και εξειδικευμένα στο πλαίσιο των τριμερών μας συνεργασιών, προσέθεσε.

Ευχαριστεί μάλιστα τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης για το έργο που προσφέρουν στις χώρες που δραστηριοποιούνται και τις ομοσπονδίες, ενώσεις, συλλόγους, αδελφότητες και τις εκκλησιαστικές ενορίες για τη συνεργασία τους, «που αποτέλεσαν τον πρώτο συσπειρωτικό πυρήνα σε κάθε τόπο που έφταναν οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες».

Καταλήγοντας στο πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα στον Απόδημο Ελληνισμό, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου ότι «στις σχέσεις Ελλάδας - Ομογένειας το κόμμα είναι ένα, το κόμμα λέγεται Ελλάδα και σημαία της είναι η γαλανόλευκη με τον Σταυρό».

Τέλος, σημειώνεται πως το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. Κουίκ συνοδεύεται και από μία ευχετήρια κάρτα, στην οποία απεικονίζεται ένα πλεούμενο καραβάκι, που φέρει την ελληνική σημαία, με το όνομα «Αγάπη», και η ευχή: «Από το ωραιότερο καραβάκι που διασχίζει όλον τον κόσμο και το λένε Ομογένεια, Χρόνια Πολλά και χαμογελαστό το 2018».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων