Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Εις το όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαίρετου Τριάδας είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ»

«Εις το όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαίρετου Τριάδας είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ»

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενη από τους ΑΝΕΛ, που προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους είναι έτοιμοι να υποταχθούν σε κάθε ιδεοληψία της αριστεράς, άνοιξε κατά την προσφιλή του τακτική το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και της Ορθόδοξης πίστης στα σχολεία.

Του Θάνου Πλεύρη (Δικηγόρος ΔΝ, LLM, τ. βουλευτής Α Αθηνών, μέλος ΠΕ ΝΔ)

Στο όνομα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού του τρόπου της διδασκαλίας στην πραγματικότητα ήθελαν να υλοποιήσουν το μοντέλο αθεΐας που επιθυμούν να προωθήσουν, καθώς για την αριστερά η Θρησκεία ήταν πάντοτε εχθρός. Σε αυτό το πλαίσιο προώθησε τις αλλαγές στην θρησκευτική εκπαίδευση των Ελλήνων με μοναδικό σκοπό την επιβολή της αθεΐας, ότι δηλαδή ασπάζεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και την υποβάθμιση της Χριστιανικής Πίστης και της διδασκαλίας αυτής. Το ΣτΕ έκρινε όλες αυτές τις αλλαγές ορθώς αντισυνταγματικές. Η κριτική των νομικά αδιάβαστων του υπουργείου Παιδείας έχει να κάνει με γενικόλογες αναφορές της αριστερής τους ιδεοληψίας και δεν τολμά να αναφερθεί στην νομική ορθότητα της απόφασης του ΣτΕ που στηρίζεται απόλυτα στις συνταγματικές επιταγές.

Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε έκρινε το ΣτΕ ότι η απόφαση του κ. Φίλη παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και πράγματι το αρ. 16 του Συντάγματος ρητώς ορίζει στην παρ. 2 ότι «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης…..», μάλιστα αυτό το άρθρο διαβάζεται σε συνδυασμό και με το αρ. 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Το ΣτΕ λοιπόν με βάση αυτές τις δύο διατάξεις έκρινε αρχικά ότι με το πρόγραμμα σπουδών που εισάγεται για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης, δηλαδή της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης των μαθητών στα ανήκοντα στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Επιπλέον έκρινε το ΣτΕ ότι παραβιάζεται και το αρ. 13 του Συντάγματος της ανεξιθρησκείας δηλαδή που ρητώς ορίζει: «Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός», και πράγματι ορθώς το ΣτΕ έκρινε ότι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα οι μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος το να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού και όχι τις ανοησίες που θέλουν οι Συριζαίοι, τη στιγμή μάλιστα που η νομοθεσία προβλέπει αυτό το δικαίωμα και για μαθητές άλλου θρησκεύματος όπως τους Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνος να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό.

Παράλληλα το ΣτΕ στηλιτεύει και τις μεθοδεύσεις των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η ΥΑ δεν δίνει επαρκή χρόνο για το μάθημα των Θρησκευτικών, δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα Ελληνικά Συντάγματα και πράγματι όλα τα Συντάγματα επικαλούνται την Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα, στη Γ΄ τάξη του Δημοτικού ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως ξένος, ως προσδοκώμενος Μεσσίας, ως δάσκαλος που όλοι θαυμάζουν, ως αγαπημένος φίλος, όχι όμως ως Σωτήρας του κόσμου. Οι βασικές λοιπόν συνταγματικές διατάξεις που έθιξε η ΥΑ του Φίλη είναι το αρ. 16 σε συνδυασμό με το αρ. 13 και 3 του Συντάγματος. Στους συριζαίους μπορεί να μην αρέσει το Σύνταγμα, όσο όμως έχουμε αστική δημοκρατία και όχι Σοβιετία οφείλουν να το σέβονται. Η υποκρισία τους όμως αποδεικνύεται στο εξής:

Σχολίασαν την απόφαση που εφήρμοσε το αρ. 16 του Συντάγματος ως απόφαση σκοταδισμού, προφανώς θεωρώντας σκοταδιστικές και τις επιταγές του αρ. 16. Το αρ, 16 ωστόσο, σε άλλο σημείο του και συγκεκριμένα στην παρ. 5 αναφέρει «Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση». Είναι το άρθρο που απαγορεύει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και το έχει υποστηρίξει περισσότερο από κάθε άλλο άρθρο του Συντάγματος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ψεύτες και υποκριτές είναι λοιπόν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Το ίδιο άρθρο όταν αναφέρεται στα μη ιδιωτικά πανεπιστήμια το υποστηρίζουμε και όταν αναφέρεται στην θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων το θεωρούμε σκοταδισμό. Απλά ψεύτες και υποκριτές…

Σχετικές ειδήσεις