Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πρόκληση στο Αιγαίο από τον αρχηγό της τουρκικής αεροπορίας(vid)

Newsbomb

Νέο σοβαρό περιστατικό τουρκικής πρόκλησης στο Αιγαίο, έγινε γνωστό σήμερα, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Το Διεθνές Δίκαιο καταπατά η τουρκική αεροπορία και μάλιστα, αυτή τη φορά ο ίδιος αρχηγός της, καθώς σε επίσημη ιστοσελίδα εμφανίζεται σε βίντεο να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το διθέσιο F- 16 στο οποίο επέβαινε ο πτέραρχος Οζτούρκ, στις 17 Φεβρουαρίου μπήκε στον εναέριο χώρο της Ελλάδας από τα βόρεια της Λέσβου και εξήλθε από τη Ρόδο.

Η προκλητική πτήση που μαγνητοσκοπήθηκε αποτελούνται απο έξι μαχητικά.

Την ίδια εκείνη ημέρα μάλιστα σημειώθηκαν 20 παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά αεριοσκάφη πάνω ατο Αιγαίο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο γεγονός αναφέρεται ως «Σημαντική Πτήση» και γίνεται γνωστό από επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Μάλιστα, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων, πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό – όπως αναφέρει το πρακτορείο- «την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, ο αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας «επιθεώρησε πετώντας πάνω από τα ''διεθνή ύδατα'' του Αιγαίου» !