BOMBER

Ο Τσίπρας, η ΔΕΘ και το... ιππικό

Ο Τσίπρας, η ΔΕΘ και το... ιππικό

«Το ιππικό δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό στη θάλασσα» - Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει έντονη την αίσθηση του χιούμορ και όταν βρίσκει την ευκαιρία, πάντα κάνει χιουμοριστικές παρεμβάσεις - Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ την Κυριακή 15/09/2019

Τα μείζονα εθνικά ζητήματα του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πολιτικός συντάκτης του Newsbomb.gr Κώστας Τσιτούνας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσιτούνας ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για το αν υπάρχει τελικά εθνική στρατηγική όσον αφορά τα εθνικά θέματα, με αφορμή τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, την προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να δημιουργήσει τετελέσμένα στο Κυπριακό, τις «ύποπτες» κινήσεις στο μεταναστευτικό και την πολεμική ρητορική από τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του.

«Αυτός ο τόπος έχει κάποια εθνική γραμμή στα ελληνοτουρκικά ή μήπως η εθνική γραμμή είναι να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να έρθει να μας σώσει το ιππικό;» ρώτησε ο πολιτικός συντάκτης του Newsbomb.gr.

«Ξέρετε, το ιππικό δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό στη θάλασσα», είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας. «Σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκα σκληρή κριτική από τον κ. Μητσοτάκη γιατί είχα επιδιώξει να έχω ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία. Αυτό δεν σήμαινε ότι μετρούσαμε τα λόγια μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι πήγε τρεις φορές στην Τουρκία, συνάντησε τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του και τον δέχτηκε στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.

«Είχαμε μια σταθερή θέση για το Αιγαίο και την Κύπρο. Σήμερα πιστεύω ότι η κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής μας γυρνά στο δόγμα της αδράνειας και της σιωπής», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διάθεση για μια ενεργητική πολιτική και στάση απέναντι στην Άγκυρα. «Δεν ακολουθεί μια πολιτική με πυξίδα», είπε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα Τουρκικά γεωτρύπανα στην θάλασσα της Κύπρου άρχισαν να δουλεύουν με την παρούσα κυβέρνηση. «Δώσαμε μάχη τότε στην ΕΕ να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τη δράση της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Σήμερα υπάρχει μια αδράνεια στην εξωτερική πολιτική. Ελπίζω σύντονα να μας ενημερώσουν για την πολιτική τους στα ελληνοτουρκικά», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο Newsbomb.gr.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το... καρφί σε Κυριάκο

Εκτός όμως από το χιούμορ, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε κι ένα καρφί για τον Μητσοτάκη. Διευκρίνισε ότι «τα τουρκικά πλοία αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και όχι ανοικτά της Κύπρου... Και δεν είναι ανοικτά της Κύπρου, είναι Κυπριακή ΑΟΖ», είπε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση «ανοικτά της Κύπρου».