BOMBER

Εσείς ασχοληθείτε με το… Joker

Εσείς ασχοληθείτε με το… Joker

Όσο το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας ασχολείται με τον Joker, το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ ταυτόχρονα οι προσπάθειες της κυβέρνησης για μετεγκατάσταση από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα φαίνεται να πέφτουν στο κενό, αφού το πρόβλημα έχει διαστάσεις... λερναίας ύδρας.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση 700 και πλέον ατόμων από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα, μόνο ως «φαινόμενο placebo» μπορεί να ερμηνευθεί αφού την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο ίδιο νησί, στην Σάμο εισήλθαν 955 μετανάστες/πρόσφυγες.

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα Κυριακή, 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Την «πρωτιά» στις αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, έχει η Μυτιλήνη στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει σταματήσει την δημοσιοποίηση των στατιστικών μεταναστευτικών ροών, τα επίσημα στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι συγκλονιστικά.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν εισέλθει στα ελληνικά νησιά συνολικά 98.479 άτομα (μόνο όσοι έχουν καταγραφεί) και πάνω από 2.750 βάρκες! Μόνο μέσα σε 3 μήνες το καλοκαίρι έφτασαν πάνω από 16.000, τον Σεπτέμβριο άλλες 10.000 και τον Οκτώβριο που διανύουμε έχουν μπει μέχρι τώρα 6.485 στα ελληνικά νησιά.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι καμιά κυβέρνηση και κανένα κράτος δεν μπορεί, έστω και γραφειοκρατικά να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων. Εύκολες και βολικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Η ζωή, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι ούτε κινηματογράφος, ούτε joker…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Βρετανία: Βρέθηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό - Συνελήφθη ο οδηγός (vid)

Μακελειό σε κηδεία: Έξι νεκροί και τέσσερις τραυματίες (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σχετικές ειδήσεις