BOMBER

Ελλάδα - Τουρκία: Το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να το «καθαρίσουν» αυτοί που το εξέθρεψαν

Ελλάδα - Τουρκία: Το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να το «καθαρίσουν» αυτοί που το εξέθρεψαν
AP PHOTOS

«Από κρίση σε διάλογο κι από διάλογο σε κριση». Αυτό το ιδιότυπο πινγκ πονγκ στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

Οι θολές διερευνητικές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να απωλέσει ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε βεβαίως εθνική κυριαρχία.

Οι κορώνες περί διεθνούς δικαίου και περί δικαστηρίων της Χάγης, επίσης δεν προσφέρουν κάτι στην Ελλάδα, όσο η χώρα μας δεν διαθέτει ισχυρή δύναμη πυρός.

Κατά κοινή ομολογία όλων των διπλωματικών αναλυτών για να κάτσει η χώρα μας σε οποιοδήποτε τραπέζι συζητήσεων απαιτούνται δύο συνθήκες:

1. Ισχυρή δύναμη πυρός και άρα εξοπλισμοί

2. Ισχυρή Συμμαχία με αντι-Τουρκικούς παράγοντες από την Γαλλία, μέχρι το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Και οι δύο παραπανω συνθήκες είναι σε πρώιμο στάδιο. Δεν έχουν ισχυροποιηθεί σε τέτοιο σημείο που να επιτρέπουν διερευνητικές με το καθεστώς Ερντογάν.

Ευτυχώς η Δύση, έστω και αργά δείχνει να αντιλαμβάνεται οτι ο Τούρκος πρόεδρος είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης στην Μεσόγειο.

Οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται ότι έχει χάσει τον έλεγχο της αυτοσυγκράτησης. Το ενδεχόμενο «καθαίρεσής» του είναι ορατό, αλλά όχι δεδομένο.

Ο χρόνος κυλάει υπέρ της Ελλάδας, αρκεί να μην παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.

Το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να το καθαρίσουν αυτοί που το εξέθρεψαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε θα αποφασιστεί το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου – Επιφυλακτική η επιτροπή