BOMBER

Αγώνες καρτ μέσα στην πόλη; Έγκλημα - Αγωνία για τον 6χρονο στην Πάτρα

Αγώνες καρτ μέσα στην πόλη; Έγκλημα - Αγωνία για τον 6χρονο στην Πάτρα

Τώρα που έγινε το κακό στην Πάτρα είναι όλοι συγκλονισμένοι, μόνο που η ευθύνη των διοργανωτών είναι τεράστια για την προχειρότητα της διοργάνωσης

Ένα παιδί 6 ετών παλεύει για τη ζωή του γιατί ένα ολόκληρο σύστημα αποφάσισε να κάνει αγώνες ταχύτητας μέσα στον αστικό ιστό χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Είναι όλοι υπεύθυνοι για το μέγεθος του ατυχήματος και της τραγωδίας. Οι διοργανωτές, η τοπική αυτοδιοίκηση και βεβαίως η αστυνομία που επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο με τόση προχειρότητα. Τα οχήματα στα καρτ τρέχουν με πολύ μεγάλες ταχύτητες και για το λόγο αυτό απαιτούνται ειδικές πίστες και όχι οι δρόμοι της πόλης. Τα δήθεν προστατευτικά που τοποθετήθηκαν στους συγκεκριμένους αγώνες, τα ζέρσεϊ, δεν είναι προστατευτικά, είναι πλαστικά σήμανσης.

Σε τέτοιους αγώνες τοποθετούνται βαρέλια με νερό και ντάνες από λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς. Επίσης απαγορεύεται η συγκέντρωση πολιτών πίσω από τα προστατευτικά. Υπάρχουν ειδικές ζώνες για τους θεατές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό του 6χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όχι αγαπητοί μου, δεν μιλάμε για σωματική βλάβη από αμέλεια. Μιλάμε για βαριά εγκληματική ευθύνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.