BOMBER

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις «γκρεμίζουν» το αφήγημα Μητσοτάκη - Δεν «πουλάει» πλέον στην εκλογική βάση

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις «γκρεμίζουν» το αφήγημα Μητσοτάκη - Δεν «πουλάει» πλέον στην εκλογική βάση
Οι εσωτερικοί εχθροί του λεγόμενου «επιτελικού κράτους» στοχοποιούν πλέον συγκεκριμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, αφού όπως προκύπτει και από τις φανερές, αλλά κυρίως από τις κρυφές δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση βρίσκεται σε δημοσκοπικό vertigo… Το αφήγημα Μητσοτάκη δεν πουλάει πλέον ούτε στην εκλογική βάση της ΝΔ

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι κανένα από τα αφηγήματα που προσπάθησε να «πουλήσει» πολιτικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φαίνεται να αποδίδει στην εκλογική βάση και δεν φαίνεται να μπορεί να ανατρέψει το κακό κλίμα που υπάρχει λόγω των λανθασμένων χειρισμών στην πανδημία, αλλά και λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις εσωτερικές δημοσκοπήσεις οι εξαγγελίες στην ΔΕΘ ξεφούσκωσαν γρήγορα, αφού δεν μιλάμε ούτε για ουσιαστική αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, ούτε βεβαίως για σοβαρή μείωση φόρων.

Οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Θεσσαλονίκη είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Παράλληλα, τα ποσοστά της ΝΔ έχουν πέσει αρκετά και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη ψαλίδα, κινείται σε μονοψήφιο νούμερο.

Σε βαθμό απόλυτης αδιαφορίας κινήθηκε και ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός ο οποίος δεν απέδωσε καθόλου και δεν είχε κανένα απολύτως feedback στην κοινή γνώμη. Στις περισσότερες έρευνες της κοινής γνώμης των τελευταίων εβδομάδων, όπως για παράδειγμα της εταιρείας R.P. REALPOLLS LTD για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία», αλλά και της Prorata για λογαριασμό του καναλιού ΚΟΝΤΡΑ, όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Υπάρχει γενική δυσαρέσκεια και έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τη ΝΔ, το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί επειδή δεν καρπούται τη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα στην ανάλυση των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων άλλης πρόσφατης δημοσκόπησης της Prorata που δημοσιεύσαμε και από το Newsbomb.gr γίνεται ξεκάθαρο ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών έχει χτυπήσει κόκκινο και πλέον δημιουργούνται συνθήκες αδιεξόδου.

Κρίσιμο στοιχείο όλων των δημοσκοπήσεων είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έχει «πρόσβαση» στις νεαρές ηλικίες 17 έως 24 ετών, αλλά, ακόμα χειρότερα, τις έχει απέναντί του! Κάτι το οποίο διεφάνη από το γεγονός ότι οι νεαρές ηλικίες δεν «τσίμπησαν» στο bonus των 150 ευρώ για τον εμβολιασμό τους, ούτε βεβαίως στα 50 Giga για το ίντερνετ. Η οργή της νεολαίας κατά της κυβέρνησης είναι καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί.

Η ατάκα που κυκλοφορεί σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε... vertigo.

Ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία οι επιτελικοί

Το χειρότερο δημοσκοπικό εύρημα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι δεξιός με την κλασσική έννοια του όρου. Οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία που επιχειρεί να αναδιατάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αρχές της γαλάζιας παράταξης που ίδρυσε και έχτισε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος αγγίζει πρωτοφανή ποσοστά μέσα στη γαλάζια παράταξη και αρκετοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Για να είμαστε ακριβής, η εκλογική δεξαμενή ΔΕΝ θεωρεί Δεξιό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον περίγυρό του! Τα ποσοστά που ενστερνίζονται την παραπάνω διαπίστωση ξεπερνούν το 50%. Οι δεξιοί ψηφοφόροι τους θεωρούν «ξένο σώμα» στη Νέα Δημοκρατία και γι΄αυτό η συσπείρωση του κόμματος εδώ και δυο χρόνια στην καλύτερη περίπτωση δεν ξεπερνά το 69%. Και μιλάμε βεβαίως για την μεγαλύτερη παράταξη στη χώρα! Για την παράταξη που σε περιόδους πόλωσης είχε στην χειρότερη περίπτωση συσπείρωση, το λιγότερο 80%.

Οι εσωτερικοί εχθροί του λεγόμενου επιτελικού κράτους στοχοποιούν μάλιστα συγκεκριμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Η βασική κατηγορία που αποδίδουν τα στελέχη της ΝΔ στους επιτελικούς είναι ότι η παραπάνω διαμορφωθείσα κακή εικόνα είναι αποτέλεσμα των τριών διαφορετικών «κέντρων» εξουσίας που κάνουν κουμάντο στο Μέγαρο Μαξίμου και στην διακυβέρνηση της χώρας και τα οποία προέρχονται από το παλαιό – εκσυγχρονιστικό και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ο απλός λαός μια φορά κι έναν καιρό ονόμαζε «Σημιτιστάν». Για όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, πέραν του επισήμου γραφείου του Πρωθυπουργού το οποίο διευθύνει ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υπάρχουν τα ακόλουθα κέντρα εξουσίας:

- Το σύστημα Γιώργου Γεραπετρίτη
- Το σύστημα Άκη Σκέρτσου
- Το σύστημα Κυριάκου Πιερρακάκη και Θεόδωρου Λιβάνιου.

Τα στελέχη λοιπόν της παραδοσιακής λαϊκής δεξιάς ισχυρίζονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ξεχωριστές δημοσιογραφικές κλίκες εις τις οποίες διακινούν στοχευμένες διαρροές ο ένας εναντίον του άλλου. Παράλληλα, ο καθένας κάνει το δικό του lobbying και προωθούν τους δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο. Ο καθένας περνάει όποιο νομοσχέδιο θέλει, ενώ ντιλάρουν ακόμα και τις θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο και αυτός είναι ένας από τους λόγους ότι στα 2 χρόνια διακυβέρνησης έγιναν τρεις ανασχηματισμοί και οι τρεις ήταν φιάσκο! Όλα βεβαίως τα παραπάνω είναι γνωστά στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ και αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης στα πολιτικά πηγαδάκια.

Ταυτόχρονα, όλοι οι παραπάνω μαζί επιχειρούν ενόψει των νομαρχιακών εκλογών της ΝΔ και του Συνεδρίου του κόμματος να ελέγξουν με δικές τους λίστες τόσο τα μέλη των τοπικών οργανώσεων, όσο βεβαίως και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και να το μετασχηματίσουν σε κάτι άλλο που ουδεμία σχέση δεν θα έχει με την Δεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι κοινό μυστικό ότι αυτά ακριβώς είναι τα καθημερινά θέματα συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αν και ελάχιστοι τα παραδέχονται δημοσίως προσώρας. Οι δε κρυφές δημοσκοπήσεις που πηγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό και διαβάζονται από ελάχιστους, επειδή ακριβώς καταδεικνύουν την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση και η ιστορική παράταξη της ΝΔ. Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται και μάλιστα εκ των έσω… Το «κουστούμι» βεβαίως θα το ράψει ο λαός όταν έρθει η ώρα και όχι οι γκαλοπατζήδες και οι σύμβουλοι επικοινωνίας από το εξωτερικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι, ένιωθα ότι έλιωνα

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες