BOMBER

Κωνσταντίνα Αδάμου: Ποια είναι η ανεξάρτητη βουλευτής που έγινε το πρόσωπο της ημέρας;

Κωνσταντίνα Αδάμου: Ποια είναι η ανεξάρτητη βουλευτής που έγινε το πρόσωπο της ημέρας;
Θα έλεγε κανείς ότι η κυρία Αδάμου είναι το πρόσωπο της ημέρας, αφού η κίνησή της ήταν αναπάντεχη.
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

H Κωνσταντίνα Αδάμου είχε προ καιρού ανεξαρτητοποιηθεί από το ΜέΡΑ 25 και χθες υπερψήφισε τη συμφωνία, κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση

Θα έλεγε κανείς ότι η κυρία Αδάμου είναι το πρόσωπο της ημέρας, αφού η κίνησή της ήταν αναπάντεχη. Μια βουλευτής που προέρχεται από αριστερό κόμμα να επιτελεί το εθνικό της καθήκον δεν είναι κάτι σύνηθες. Η συμφωνία βεβαίως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με 191 ψήφους υπέρ έναντι 109 κατά. Την υπερψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ποια είναι η κυρία Αδάμου; Η Κωνσταντίνα Αδάμου ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ 25 τον Ιούλιο του 2021. Η κ. Αδάμου είχε εκλεγεί βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά όπως τόνιζε στην ανακοίνωσή της αναγκάστηκε να ανεξαρτητοποιηθεί αφήνοντας αιχμές για αντιδημοκρατικές πρακτικές.

«Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλα κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία από ανάρτησή της στο Facebook για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

H Κωνσταντίνα Αδάμου πλέον είναι ανεξάρτητη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι για πολύ καιρό ανεξάρτητη. Είναι Ελληνίδα ιστορικός, καλλιτέχνης και πολιτικός, η οποία εξελέγη βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Έχει σπουδάσει στη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, και έχει μεταπτυχιακό στις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας» από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργαζόταν μέχρι την εκλογή της σε δικό της φιλολογικό φροντιστήριο.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εξελέγη σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χορτιάτη, θέση στην οποία έμεινε μέχρι το 2014. Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε πρώτη επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές του 2019 με το ΜέΡΑ25. Δεν εκλέχθηκε, αλλά έλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Θεσσαλονίκης.

Στις 23 Ιουλίου 2021, μετά από την παραπομπή της στην επιτροπή δεοντολογίας του ΜέΡΑ25 από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, ανακοίνωσε με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίηση της από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Η κυρία Αδάμου έχει και υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Κάποτε σε μια συνέντευξή της ρωτήθηκε: «Ποιο τραγούδι θα χαρίζατε σε Γιάνη Βαρουφάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα;». Η απάντησή της, ομολογουμένως ιδιαίτερα έξυπνη:

Στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ» του Γιάννη Αγγελάκα. Στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σχήμα Λόγου» του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα. Στον Αλέξη Τσίπρα: «Να σταθώ στα πόδια μου» του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Γιώργου-Νικηφόρου Ζερβάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες

«Θερμό» επεισόδιο: Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Κινητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο – Τους περιμένουμε!

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου