BOMBER

Συμπλοκή στο Πέραμα: Το ανάθεμα στους αστυνομικούς και τα εύκολα συμπεράσματα

Συμπλοκή στο Πέραμα: Το ανάθεμα στους αστυνομικούς και τα εύκολα συμπεράσματα
Intime News

Το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα με τη συμπλοκή των αστυνομικών με τους τρεις Ρομά δεν προσφέρεται για εύκολα συμπέρασμα, ούτε βεβαίως για πολιτική εκμετάλλευση.

Δεν γνωρίζουμε ούτε κάτω από ποιες συνθήκες έγινε, ούτε γιατί οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. Η δικαιοσύνη και ο εσωτερικός έλεγχος θα δείξουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Από το σημείο ότι υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μέχρι το σημείο του να βγάζουν κάποιοι συμπεράσματα ότι οι αστυνομικοί σκοτώνουν κόσμο αβίαστα, υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν εμβολισμό από άγνωστο όχημα και κανείς δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή ποιες μπορεί να ήταν οι προθέσεις των δραστών.

Ο εμβολισμός είναι καθαρά επιθετική ενέργεια. Αν είχαμε νεκρούς αστυνομικούς τι θα λέγαμε; Ότι απλά έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και δεν τρέχει τίποτα; Γι' αυτό σας λέω. Τα εύκολα συμπεράσματα οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Και ειδικά όταν έχεις σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο περιστατικό.

Αν οι δράστες είχαν εμβολίσει με το αυτοκίνητο απλούς πολίτες και είχαν σκορπίσει το θάνατο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τι θα λέγαμε; Ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και δεν τους σταμάτησαν εγκαίρως.

Τα αναθέματα κατά των αστυνομικών και η διαπόμπευση συνολικά της ΕΛ. ΑΣ. δεν είναι εποικοδομητική κριτική.

Η επιχειρησιακή διαχείριση του εγκλήματος δεν είναι παιχνιδάκι σε υπολογιστή, ούτε ανάρτηση σε σόσιαλ μίντια, να πούμε τη σαχλαμάρα μας και να πάρουμε πέντε - δέκα like.

Ο αφορισμός της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι βαθιά επικίνδυνος και αντιδημοκρατικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Η δήλωση-βόμβα της υπεύθυνης για τα όπλα στην παραγωγή - «Δεν ήμουν έτοιμη»

The Voice: Η Κερκυραία καλλονή που «τρέλανε» τους κριτές από τις πρώτες νότες (video)

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor