BOMBER

Αυτός ο Στόλντεμπεργκ πώς τους μετράει τους εταίρους;

Αυτός ο Στόλντεμπεργκ πώς τους μετράει τους εταίρους;
AP Photo/Olivier Matthys

Οι φίλοι του οι Τούρκοι του χαλάνε τη δουλειά του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και θα σπεύσει να τους καλμάρει, όπως καταλαβαίνουμε…

Παρακολουθούσα χθες τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα προβάλει εμπόδια η Τουρκία στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εφόσον υποβάλουν και επισήμως το σχετικό αίτημα.

Το καταπληκτικό που είπε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ είναι ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος. «Έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες (…) Όταν ένας σύμμαχος εγείρει ανησυχίες, έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι είμαστε σε θέση να καθίσουμε και να βρούμε συναινέσεις, για να προχωρήσουμε. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση», συμπλήρωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ. Βέβαια, ο αγαπητός κύριος γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει ξεχάσει ότι οι εταίροι μας οι Τούρκοι, το 2020 κόντεψαν να φτάσουν στο Σούνιο και όργωναν τρεις ολόκληρους μήνες το Αιγαίο. Έχει ξεχάσει ότι οι φίλοι του οι Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν τον Έβρο… Τότε βέβαια δεν έσπευσε να τους μιλήσει, ούτε ψέλλισε κάτι.

Αλήθεια που ήταν εκείνο το διάστημα ο Γενς; Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν άφαντος, έκανε τα ρεπό του Ερντογάν και της Μέρκελ. Ενδιαφέρθηκε μόνο για τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ. Τότε πάλι ο Στολντεμπεργκ έδωσε μεγάλο αγώνα, αλλά όχι υπέρ της Ελλάδας.

Αλήθεια από πότε οι εταίροι στις συμμαχίες μπαίνουν σε ζυγαριά;