BOMBER

Πάλι χτυπάνε καμπάνες για τις δημοσκοπικές

Πάλι χτυπάνε καμπάνες για τις δημοσκοπικές
EUROKINISSI

Η δημοσίευση των τελευταίων δύο δημοσκοπήσεων προκαλεί ποικίλα ερωτήματα που μάλλον θα μείνουν αναπάντητα μέχρι το βράδυ των ευρωεκλογών.

Γιατί, πόσο αλήθεια λογικό είναι μια εταιρεία να δείχνει διαφορά άνω των 10 μονάδων αλλά στο παραπέντε της κάλπης αυτή να μειώνεται έως και το μισό; Έκανε λάθος; Άλλαξαν τα δεδομένα ή κάτι άλλο συνέβη;

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που συναντάμε αντίστοιχο περιστατικό ούτε βέβαια αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Με την διαφορά πως σε κάποιες άλλες χώρες, όπως την μακρινή Αυστραλία, οι δημοσκόποι παίρνουν πιο σοβαρά την δουλειά τους.

Αν δεχθούμε αυτό που λέει το τελευταίο διάστημα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, γνώστης του αντικειμένου, πως οι δημοσκοπήσεις ως εργαλείο δεν έχουν πια αξία, ας βρούμε εκείνο το εργαλείο που να έχει.

Στην Αυστραλία το χαστούκι ήταν ισχυρό λόγω λάθος πρόβλεψης με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να ξεκινούν έρευνα για να δουν τι φταίει.

Η νίκη, το Σάββατο, της συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας, της οποίας ηγούνται οι Φιλελεύθεροι, αψήφησε τις μη ευνοϊκές δημοσκοπήσεις που επί χρόνια δημοσιεύονταν και τραυμάτισε το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα που αναμενόταν ευρέως ότι θα θριάμβευε.

Μένει να δούμε τι ακριβώς έχουν κάνει οι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα. Και αν την 27η Μαΐου θα κάνουν τον απολογισμό τους, αν αποτύχουν. Εκτός και αν δούμε καμιά νέα δημοσκόπηση μέχρι την Παρασκευή με το στατιστικό λάθος από 0 έως… 10 μονάδες!

Διαβάστε επίσης:

Πανικός στη Θεσσαλονίκη με αυτό που βρήκαν στο ρέμα – Έσπευσε άμεσα ο στρατός (Pics)

Εκλογές 2019: Είσαι στην εφορευτική επιτροπή - Δες τι θα γίνει εάν δεν πας

Σχετικές ειδήσεις